ADANA’DA JANDARMADAN “MAKARON” OPERSYONU
Manşet Haber 1.08.2023 10:30:37 0

ADANA’DA JANDARMADAN “MAKARON” OPERSYONU

ADANA’DA JANDARMADAN “MAKARON” OPERSYONU






Adana’da jandarma ekiplerinin 4 araçta 10 milyon 370 bin makaron  ele geçirildiği, 5 kişi hakkında da adli işlem başlatıldığı açıkladı.





Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bu konuda yapılan açıklama şöyle:





“Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Sarıçam İlçesinde (4) araçta adli makamlardan alınan karara istinaden yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 1.500.000 (Bir Milyon Beş Yüz Bin) TL olan (10.370.000) adet Bandrolsüz Boş Makaron ele geçirilmiş olup, (5) şahıs adli makamların talimatı ile gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.





Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.





Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”





MAKARON NEDİR?





Makaron sigara yapmak için gereken dolum makinesi, kağıdı sarılmış ve filtresi takılmış boş sigara gövdesine tütün doldurmaktadır. Makaronlar farklı markaların ve üreticilerin ürününe göre çeşitli kalitededir. Makaronlar basit bir sigara sarma makinesi ya da aparatı ile sigara yapmak için kullanılır.





Tütünü bir arada tutan kağıt ve filtre birleşimine makaron denir. Makaron filtre doldurma makinesi ile hızlı bir şekilde sarım işlemi yapılabilmektedir.





Makaron farklı alanlarda farklı şeyler için kullanıldığı için kafa karıştırıcı olabiliyor. Makaron, renkli kurabiyeler için kullanılırken sigara kağıtları için de makaron terimi kullanılır. Son zamanlarda gündeme gelen Doldurulmuş Makaron cümlesinde bahsedilen de bu kağıtlar diyebiliriz. Doldurulmuş makaron kağıtlarının içinde filtreler bulunur, ancak tütün yoktur.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°