ADANA’DA OKULLARDA EŞ ZAMANLI DEPREM TATBİKATI
Manşet Haber 5.03.2022 10:58:02 0

ADANA’DA OKULLARDA EŞ ZAMANLI DEPREM TATBİKATI

ADANA’DA OKULLARDA EŞ ZAMANLI DEPREM TATBİKATI






Türkiye genelinde tüm okullarda eş zamanlı “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. Deprem tatbikatı eşzamanlı  Adana’daki okullarda da yapıldı.













İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca, 2021yılı 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' olarak belirlendi ve tüm illerde 'Afet Eğitim Seferberliği' ilan edildi.. 2021 yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi ve olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı İçişleri Bakanlığınca 'Afet Tatbikat Yılı' olarak belirlen. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde ülke genelinde tüm okullarda 4 Mart 2022 Cuma günü saat 11.30'da, eş zamanlı  “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.









DSİ Baraj Ortaokulunda gerçekleştirilen tatbikata Adana Valisi Dr. Süleyman Elban da katıldı. Tatbikat sonrasında değerlendirmede bulunan Vali Elban “Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibarıyla doğal afetlerin yaşanmasına müsait bir ülke. Hepimizin bildiği üzere geçmiş yıllarda yurdumuzda can kayıplarının olduğu ve hepimizi derinden yaralayan deprem felaketleri yaşandı. Depremi engelleyemeyiz ama depremden kaynaklanan can kayıplarını aldığımız tedbirlerle engelleyebiliriz. İşte bu amaçla Bakanlığımız bu konuda gerekli önlemlerin alınması ve toplumumuzda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması için birçok önemli çalışma yürütüyor. Ülkemizde eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz deprem tatbikatımız da bu çalışmalardan biri. Ülkemizde hiçbir zaman deprem yaşamamamız temel dileğimiz ancak yine de tedbiri elden bırakmamalıyız.” dedi.







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°