ADANA
Manşet Haber 2.10.2017 00:34:06 0

ADANA'DA SAĞLIKTA SKANDAL UYGULAMA: 'ÇİP'LE TAKİP EDİLİYORLAR

ADANA'DA SAĞLIKTA SKANDAL UYGULAMA: 'ÇİP'LE TAKİP EDİLİYORLAR

Adana'da sağlıkta skandal uygulama: 'Çip'le takip ediliyorlar
Adana Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına 'çip' uygulamasıyla skandal bir müdahaleye başlandı.
www.haber .sol.org.tr’nin haberine göre,Adana'da şehir hastanesinde çalışan sağlık emekçilerine 'çip' uygulaması tepki çekti. Hastanenin yüklenici firması Rönesans çalışanları en başta olmak üzere tüm sağlık emekçilerinin formalarına 'çip' uygulaması başlatıldı.
Hastanede görevli sağlık emekçilerinin aktardığına göre, kendilerine verilen formaların hem alt hem üst takımlarında barkodun yanında birer çip bulunuyor. Bu çip uygulaması ile personelin mesai saatinde bir başka servis ya da ünitede zaman geçirip geçirmediği takip altına alınıyor.
Hastanelerin her yanına yerleştirilen kamera sistemleri sayesinde görev yerinden uzaklaşan emekçilerin anında görüntülerinin alınıp haklarında soruşturma açılacak.
'FORMALARI HASTANE DIŞINA ÇIKARMAYIN'
Sağlık emekçileri, soL'a yaptığı açıklamada, kendilerine 'üniformalarının temizlenmesi sırasında çamaşırhanede karışmaması için çip uygulamasına geçildiği bilgisi' verildiğini söyledi. Ayrıca formaların hastane dışına çıkarılmamasının tembihlendiği ve özellikle taşeron firma elemanlarına zoraki dayatılan çipli formanın şimdilik hemşirelik hizmetlerine dağıtıldığı aktarıldı.
Kamu özel ortaklığıyla yapılan şehir hastanelerinde yönlendirme elemanlarının oturmasına asla taviz verilmediğini de aktaran emekçiler, dinlenme sürelerinin sadece öğleden sonra 15:00'de 10 dakika olduğunu ve sigara kullananlara sadece bir kere izin verildiğini, oturdukları zaman kameradan fotoğraflarının çekilip ikaz edildiklerini aktardı.
Sağlık emekçileri, Çipli formalar yüzünden görev yerlerinden uzaklaşamadıklarını, özgürce hastanede gezinemediklerini, bulunmaları gereken sınırların dışında geçirecekleri her saatin kendileri hakkında olumsuz bir materyal olarak kullanılacağı korkusuyla mesailerini doldurduklarını ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°