Adana’da “Tarımda Kadın, İnovasyon ve Bilişim” Konuşulacak
Manşet Haber 16.12.2015 11:12:11 0

Adana’da “Tarımda Kadın, İnovasyon ve Bilişim” Konuşulacak

Adana’da “Tarımda Kadın, İnovasyon ve Bilişim” Konuşulacak

AGRİ-VİP 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek olan “Tarımda Kadın, İnovasyon ve Bilişim” konulu panele konuşmacı olarak BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, ÇÜ İİBS İktisat Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Erhan İşcan, Maden Mühendisi – İş adamı Cihan Aydın ve İş Kadını-Üretici-Ziraat Odası YKÜ Muhlise Tülin Erdemışık konuşmacı olarak katılacak.

Adana Hilton Otelinde 13 Ocak 2016 Saat: 13.30’da gerçekleştirilecek “Tarımda Kadın, İnovasyon ve Bilişim” konulu panel hakkında bilgi veren Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, “Küresel nüfus arttıkça sağlıklı gıda ve ideal beslenme talebini karşılamak dünya ülkelerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir. Teknolojik inovasyon çözümde etken olduğu gibi özellikle tarım teknolojilerinin tarımı daha üretken ve daha sürdürülebilir yapma potansiyeline sahiptir.” dedi.

ARAŞTIRMALAR MASAYA YATIRILACAK

Panel konuşmacılarının her birinin konularında uzman olduğuna dikkat çeken BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, “ Türkiye'de Tarım Sektöründe bilişim sistemlerinin yaygınlaşması. Bilişim sistemlerinin yaygınlaşmasının kırsal alandaki yarattığı değişimler, Tarım Sektöründeki web, mobil ve pc tabanlı teknolojiler, bu teknolojilerin içerikleri, kullanım alanları ve var olan kullanımlardan örnekler. Türkiye'deki çiftçilerin bilgisayar kullanımı ile ilgili ayrıntılı araştırma sonuçları ve istatistikleri masaya yatırılacaktır. Üretim yapan, kırsalda ve merkezlerde yaşayan tüm kadınlarımızı yakından ilgilendiren panelimize katılım ücretsizdir. Tüm kadınlarımızı panelimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°