ADANA’DA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SEMİNERİ
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi’nin Kapanış Semineri’ Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) ve Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin iştirakçisi olarak yer aldığı, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Hibe Programı kapsamında ''Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi'' kapanış semineri gerçekleştirildi.
Proje; Adana’da yaşamın daha eşitlikçi hale gelmesini hedefleyerek, Ağustos 2021 tarihinden bu yana süren 12 aylık bir izleme ve savunuculuk faaliyetidir.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın iştirakçisi olarak yer aldığı proje kapsamında; 21 belediye üst düzey yöneticiler ile derinlemesine görüşmeler yapılmış, STK toplantıları, Açılış Semineri, yönetici ve saha personelleri ile 2 online anket uygulaması yapıldı.
Kentin toplumsal cinsiyet eşitliği ve katılımcılık açısından daha eşitlikçi hale gelmesi için yapılan proje; Büyükşehir bürokratları ve belediye çalışanlarına yönelik olarak 4 ayrı sunum gerçekleştirildi. Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Nurcihan Temur ile Yerel Yönetimler ve Hukuk Uzmanı Avukat Özlem Kara tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık eğitimi verildi. Sunumların ardından oluşturulan odak gruplarda katılımcılar konuyla ilgili tartışmalar yürüttü.
Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Arslan, toplantıya internet üzerinden bağlanarak sunum gerçekleştirdi.
Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ülkü Tolunay ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay’ın konuşmalarının ardından, bulgular ve önerileri sunmak üzere Proje Koordinatörü Çiğdem Güvercin Dağdelen söz aldı.
Adana sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kapanış Semineri ile projenin aktiviteleri tamamlanarak sivil toplum ayağını güçlü tutma noktasından hareketle STK ve belediye yöneticilerinin bir araya geldi. Seminerle sivil toplum ve yerel yönetim etkileşiminin güçlendirilmesi hedeflenerek Sivil Toplum Oturumu gerçekleştirildi, soru, cevap ve öneriler alındıktan sonra seminer sona erdi. Proje sonucunda bir izleme raporu ile politika önerileri kitapçığı oluşturularak Belediye yönetimi ve kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.