Adana'da 'Trafik Canavar!': Bir ayda 1000 Trafik Kazası

9.10.2015 10:01:04

Adana'da 'Trafik Canavar!': Bir ayda 1000 Trafik Kazası

Adana’da Eylül ayında bin 20 trafik kazası meydana geldiği, 13 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından  Eylül ayı içerisinde toplam 99.648 araç kontrol edildi.

Eylül ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı  bin 304 araç trafikten men edildi,  207 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Eylül ayı içerisinde Adana il sınırlarında toplam; 523 maddi hasarlı, 485 yaralamalı, 12 ölümlü olmak üzere toplam 1.020 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, 780 kişi yaralandı, 13 kişi de hayatını kaybetti.

Valilik açıklamasında, trafik denetimleri ile ilgili şu görüşlere yer verildi:

“Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına bildirilmesi hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI