ADANA’DA TÜRKİYE KADIN MUHTARLAR ÇALIŞTAYI

17.12.2017 12:18:56

ADANA’DA TÜRKİYE KADIN MUHTARLAR ÇALIŞTAYI

1.Türkiye Kadın Muhtarlar Çalıştayı Adana’da yapıldı. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şubesi’nin organizasyonuyla Büyük Sürmeli Oteli’nde yapılan Çalıştaya  Adana ve Türkiye’nin bir çok noktasından 95 kadın muhtar katıldı.

KADER Adana Şube Başkanı Hanife Kücükyılmaz  çalışma hayatında, karar alma mekanizmalarında ve iş ortamında kadın ve erkeğin eşit oranda temsil edilmesini hedeflediklerini ifade etti. Türkiye’de 50 bin 192 muhtar bulunduğunu, kadın muhtar sayısının ise 600 civarında olduğunu belirten Küçükyılmaz, yüzde bire karşılık gelen bu sayının yetersiz olduğunu kaydetti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Dilek Tez , “En büyük minnettarlığımız, kadına bir çok modern ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk’edir. Kadın kadının kurdu değil, kadın kadının yurdu olmalı, desteği olmalı” dedi.

KADIN TEMSİLİ KONUSUNDA KÖTÜ DURUMDAYIZ

kadin_muhtar_calistay_ismail_gunesÇÜ İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, kadının 3 temel yoksunluğunun bulunduğunu bildirdi ve bunların; ekonomik, sosyal ve temsil alanlarında olduğunu anlattı. Güneş, söz konusu yoksunlukların toplumun gelişimini yavaşlattığını söyledi. Türkiye’de 8 ilde kadın muhtar bulunmadığını, 40’ı aşkın şehirde ise kadın milletvekili olmadığını açıklayan Güneş, dünyada kadın temsili konusunda Türkiye’nin145 ülke arasında, 130’lu sıralarda bulunduğunu ifade etti. Bu tabloların değişmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Kadın temsilinde dünyadaki oran yüzde 22. Bu oran yerel yönetimler ele alındığında yüzde 13. Ortak kaderimizi değiştirmek için buradayız. Bu çalıştayın sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Çalıştayın açılışına CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AKP Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Dilek Tez, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş,  belediyelerin ve siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve konuklar katıldı.

kadin_muhtar_calistay (1)



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR