Tarih: 26.07.2019 20:01

“ADANA’DA TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI”

Facebook Twitter Linked-in




Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlıkları ve TOBB işbirliğinde Ankara’da Adana Türkiye Ürün İhtisas Borsası faaliyet izninin alındığı açıklandı.
Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)’nın ülkemiz tarımının bugünü ve geleceği için büyük bir yenilik olduğunu ifade etti. Şahin Bilgiç, şöyle dedi:
“TÜRİB; 5300 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlayacaktır. Türkiye Ürün İhtisas Borsası, yatırımcılara kalitesine göre sınıflandırılmış tarım ürünlerini elektronik ortamda alım-satım imkanı sağlamak üzere kurulmuş bir anonim şirkettir. Ticaret Borsamız da bu şirketin ortağıdır. Faaliyet izninin alınmasından önceki süreçte Ticaret Borsamız Ticaret Bakanlığımızca yetkilendirilmiş 8 Ticaret Borsası’ndan birisidir. 14 farklı Lisanslı Depo da yer alan tarım ürünleri adına oluşmuş ELÜS’lerin platform üzerinden alım satımlarının başarıyla gerçekleştirdik. İlgili bakanlarımız ve TOBB Başkanımızdan da bu çalışmalarımızdan dolayı takdir ve teşekkürle karşılandık. Bundan sonraki süreçte de ticaret borsamız yatırımcılara acentelik hizmeti verecek ve bu yeniliğin üyelerimize, üreticilerimize ve diğer yatırımcılara fayda sağlaması için tüm gayret ve çabalarımız devam edecektir.”
Bilgiç, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın lisanslı depolarda bulunan arpa, buğday, çavdar, çeltik, fındık, mercimek, mısır, nohut, pamuk, soya fasulyesi ve zeytine dayalı olarak çıkarılan ELÜS’lerde işlem gördüğünü bildirdi.
.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —