Tarih: 19.01.2014 17:24

Adana'da Vali Talimatıyla Gazetecilere Gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

gazeteci_gozalti (1)Adana-Ceyhan Otoyolu Yakapınar yakınlarında jandarma ekipleri tarafından durdurularak aranan 7 TIR’ı görüntülemek isteyen aralarından devletin haber ajansı Anadolu Ajansı muhabirlerinin de bulunduğu bir grup gazeteci Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatı ile Çevik Kuvvet Ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Valinin koruması polis memurlarının da gazetecilerin görüntü ve fotoğraf kayıtlarının bulunduğu kartlara el konulmasına eşlik ettiği bildirildi.

Anadolu Ajansı,  Doğan Haber Ajansı, TRT, NTV ve Kanal B TV muhabirleri Adana-Ceyhan karayolunda jandarmanın bazı TIR’ları durdurarak arama yaptığı duyumu üzerine olay yerine gitti. Polis ve jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı içerisinde silah ya da mühimmat bulunduğu iddia edilen TIR’lardan görüntü almak isteyen Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Kanal B muhabir ve kameramanlarının geçiş sırasında görüntü aldığını gören Çevik Kuvvet Ekipleri sözlü uyarıda bulunup araçlarını durdurdular.  Gazetecilerin her birinin 2 çevik kuvvet polisi tarafından kollarına girilerek polis aracına bindirildiği öğrenildi. Adana’dan gelen ve Vali Hüseyin Avni Coş’un korumaları olduğu bildirilen polisler önce gazetecilerin fotoğraf ve görüntülerini sildi, ancak daha sonra tüm kartlara el koydu. Polisler fotoğraf makinalarının ve kameraların kartlarını aldıktan sonra gazetecileri serbest bıraktı ve gazetecileri olay yerinden uzaklaştırdı.

TRAFİK CEZASI TEHDİDİ

Öte yandan, Haber Ajansı ve TV’lerin araçları bu kez trafik ekiplerinin tehdidi ile karşılaştığı bildirildi. Trafik ekiplerinin medya kuruluşlarının araçlarını kaldırmalarını istedi, aksi takdirde zorla kaldırılacağı uyarısında bulunulduğu ifade edildi. Trafik ekiplerinin medya kuruluşlarının araçlarına yanlış park nedeniyle ceza yazmış olabileceği de öner sürüldü.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, olup bitenlere anlam vermekte zorlandığını, halkın haber alma hakkının çiğnendiğini, yetkililerden de hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. ÇGC Başkanı Esendemir, Vali Hüseyin Avni Coş ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeyrek’e ulaşamadığını ifade etti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmiş, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile gazetecilere karanfil vererek bayramlarını kutlamıştı

gazeteci_gozalti (2) gazeteci_gozalti (3)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —