Adana’da Yağmur ve Sel Bilançosu
Manşet Haber 7.06.2014 12:17:29 0

Adana’da Yağmur ve Sel Bilançosu

Adana’da Yağmur ve Sel Bilançosu

sel_sel_ada2 saatte sele teslim olan Adana’da sağanak yağmur ve selin yol açtığı hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Metrekareye 77.6 kilogram yağmurun düştüğü Adana’da dün yaşanan aşırı yağmur adeta şehri vurdu. Yağmur nedeniyle evlerinde mahsur kalan onlarca kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalırken can kaybının olmamasının sevindirici olduğu ifade edildi.sel_dogal_selale

Sağanak yağışın yol açtığı selde 2 bini aşkın müdahalenin olduğu 50’ye yakın aracın sular altında kaldığı bildirildi. Aslan, 1.071 olaya müdahale ettiklerini ve suların tahliye edilerek yurttaşların mağduriyetlerinin bir nebze de olsun giderildiğine dikkat çekip yolda kalan 26 aracın ise yardımlarla kurtarıldığını ifade etti.Sel baskını(6)

Adana'da dün sabah saatlerindeki n yoğun sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemesi belediye başkanlarını da harekete geçirdi.. Özellikle Adana'nın güney mahallelerinde oturan vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarılar yapılırken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Gülbahçesi, Gürpınar, Şehit Duran ve Havuzlubahçe mahallerine giderek çalışmalara bizzat katıldı. Yağmurun ağır hasara neden olduğu semtlerden biri de Tellidere mahallesi oldu.karalar_sel_baskini (2)

Çukurova İlçesi’nde ise 100 yıl, belediye evleri, hayal park yakınlarında yüzlerce ev sular altında kaldı. Adana’nın Çankaya’sı Çukurova ilçesi de sele teslim oldu. Çukurova İlçesi’nin en lüks konutlarının bulunduğu bölgeler ise kanalizasyon gazabına uğradı. Sel sularını çekemeyen kanalizasyonlardan çıkan sular lüks semtlerin pislik içinde kalmasına neden oldu.karalar_sel_baskini (1)

sel_soner_sel

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.1° / 19°