Adana’da Yürüyüşe TOMA engeli
Manşet Haber 26.12.2013 23:43:09 0

Adana’da Yürüyüşe TOMA engeli

Adana’da Yürüyüşe TOMA engeli

ada26eyAdana’da TMMOB, KESK ve Türk Tabipler Birliği ile çeşitli sivil toplum  ve meslek kuruluşlarının yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto eylemine polis TOMA ile müdahale etti. Polis eylemcilerin yürüyüşüne su ve biber gazı sıkarak müdahale etti.  Olaylar sırasında bir kişi yaralandı, Kanal B TV kameramanı Çağatay Erdem’in kamerası polis müdahalesinde kullanılmaz hale geldi.

Seyhan İlçesi İnönü  Parkı’nda toplanan 500 kişilik grup rüşvet ve yolsuzluk iddialarını protesto amacıyla Atatürk Parkı’na yürümek istedi.  Çeşitli sloganlar atan gruba polis yürüyüşün yapılamayacağı uyarısında bulunarak dağılma çağrısında bulundu.  Ellerinde pankartlarla yolsuzluk ve rüşvet olaylarını attıkları sloganlarla protesto eden gruba Adana’da Emniyet Müdürlüğü ekipleri TOMA’larla müdahale etti.  Polisin sıktığı biber gazı ve su ile kalabalık sokaklara girerek kaçtı. Arbade sırasında TOMA’lardan sıkılan biber gazı ve tazyikli su ile Kanal B Kameramanı Çağatay Erdem’in kullandığı kamera kullanılamaz hale geldi.  Kanal B TV Adana Temsilcisi Sema Erdoğan ile Kameraman Çağatay Erdem polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Polisler yürümek isteyen grubun mücadelesi sırasında bir kişinin yaralandığı 4 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

adana_eylemi26adana_hukumet_istifa (1)adana_hukumet_istifa (2) adana_hukumet_istifa (3) adana_hukumet_istifa (3) adana_hukumet_istifa (4) adana_hukumet_istifa (5) adana_inonu26adana_inonu26adana_inonu26adana26eylemeylem_adana26 hukumet_istifahukumet_istifa_eylemi_s1hukumet_istifa_eylemi-1hukumet_istifa_s2

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°