ADANA
Manşet Haber 16.07.2024 12:31:00 0

ADANA'DA 2 BİN 316 EV VE İŞYERİNİ TESLİM ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana'da bugüne kadar 2 bin 316 ev ve iş yerini teslim ettiklerini açıkladı.

 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana'da bugüne kadar 2 bin 316 ev ve iş yerini teslim ettiklerini açıkladı. Kurum, "Tufanbeyli, İmamoğlu, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Seyhan ve Yumurtalık'ta devam eden 10 bin 586 konutumuz, iş yerimiz hızlıca tamamlanacak ve vatandaşlarımıza verilecek." dedi.

Bir dizi program için hafta sonu Adana’ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Vali Yavuz Selim Adana’da gerçekleştirilen proje ve çalışmalarla hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum; deprem bölgesinde vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek adımlar atacaklarını belirterek, " 2025'ten itibaren bu bölge, 11 ilimiz, Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olacaktır." dedi.

Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 11 ilde seferberlik anlayışıyla başlattıkları çalışmaların süratle devam ettiğini söyledi. Yılsonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceklerini dile getiren Bakan Kurum, "Tüm deprem bölgesinde, illerimizde, ilçelerimizde çok önemli mesafeler kat ettik. Bu çalışmaların sonuçlarını yuvalarına kavuşan afetzede vatandaşlarımızın gözlerinde görüyoruz. İHer ay 25-30 bin konutumuzu da teslim etmek suretiyle etap etap depremzede vatandaşlarımıza konutlarımızı teslim edeceğiz. 2025'e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen depremzede kardeşimiz, vatandaşımız kalmayacak. “dedi.

ADANA’DA 2316 EV VE İŞYERİ

Adana'da bugüne kadar 2 bin 316 ev ve iş yerini teslim ettiklerini belirten Bakan Kurum, "Tufanbeyli, İmamoğlu, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Seyhan ve Yumurtalık'ta devam eden 10 bin 586 konutumuz, iş yerimiz hızlıca tamamlanacak ve vatandaşlarımıza verilecek." dedi.

SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ

Tüm bakanlıklar ve ilgili birimlerin, deprem bölgesinde sadece ev yapma anlayışıyla çalışmadığını vurgulayan Bakan Kurum, "Deprem bölgesinin istihdamı, büyümesi, burada turizmin, ticaretin yeniden canlanması için kent meydanları, spor alanları, kültür ve sanat eserleriyle bir şehircilik modeli ortaya koyuyor ve bu manada geleceğin muhteşem Türk şehirlerini inşa etmeye çalışıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığımızı kurtaran bu istiklal şehirlerini, istikbalimizin de şehirleri görüyor, bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi. 

Afetten etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşları deprem şehitlerinin emaneti gördüklerini ifade eden Bakan Kurum, "Siyaset üstü bir anlayış ve bakışla tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek adımlarımızı atacağız. Depremzede kardeşlerimiz gülmedikçe biz ekip arkadaşlarımızla gülmeyeceğiz. Oradaki afetzede kardeşlerimiz, çocuklarımız, yavrularımız evlerinde huzur içerisinde oturmadıkça biz evimizde kendimizi huzurlu hissetmeyeceğiz. Projeleri yaparken, Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan gördüğümüz, milletimizin de bizden beklediği gibi hep insan odaklı çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 2025'ten itibaren bu bölge, 11 ilimiz, Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olacaktır. “dedi.


Anahtar Kelimeler: ADANA' İŞYERİNİ TESLİM ETTİK

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.9° / 24.4°