ADANA’DA YAŞLI HASTA ÇETESİ İDDİASI VE YANITLAR
SAĞLIK 20.10.2024 21:04:00 0

ADANA’DA YAŞLI HASTA ÇETESİ İDDİASI VE YANITLAR

Gazeteci Zeki Kızılkaya Adana’da “Yaşlı Hasta Çetesi” olduğunu iddia etti. İddialara İl Sağlık Müdürlüğünden anında yanıt geldi.

“Adana İl Sağlıkta ‘Yaşlı Hasta Çetesi’ Başlıyoruz” ifadeleri ile sosyal medya X hesabından paylaşımlarda bulunan gazeteci Zeki Kızılkaya, iddialarını şu 3 başlıkta topladı:

 “Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde, Covid-19 hastalarını kullanarak SGK’yı dolandıran bir “Yaşlı Hasta Çetesi” ortaya çıktı.

1- Sağlık sistemimizi suiistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir.

2- Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır. Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir.

3- Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakârlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!”

İl Sağlık  Müdürlüğünden iddialarla ilgili sosyal medya hesabından yanıt geldi. İşte o yanıt:

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

Gazeteci Kızılkaya’dan İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasına, “Benim hakkımda suç duyurusunda bulunun” ifadeleri ile yanıt verdi. Zeki Kızılkaya’nın yanıtı şöyle:

 “Hastaneler devredildi. Açıklamanızda, 'denetimlere devam ediyoruz' diyorsunuz. Allah aşkına ortada olmayan bir hastaneyi nasıl denetleyeceksiniz. Benden size tavsiye en iyisi mi siz benim hakkımda suç duyurusunda bulunun.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

22.8° / 12.5°