ADANA’DA YATIRIM ARTTI ELEKTRİK KESİNTİLERİ DE ARTTI

1.08.2024 10:05:00

Toroslar EDAŞ Adana'da yatırımın arttığını açıklamasına rağmen kesintilerin artması önlenemiyor.

Toroslar EDAŞ, Adana’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 6 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdüğünü açıklıyor ancak, kent merkezinde ve köylerde elektrik kesintileri önlenemiyor. 

Toroslar EDAŞ’ın açıklamasına göre, Adana’da 13.513trafo ve 38.325 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. 

Daha aydınlık bir Adana için Çukurova, Seyhan, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, Karaisalı, Karataş, Pozantı, Kozan, İmamoğlu, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli’de 4.462 aydınlatma armatürünün bakımı gerçekleştirildi. 1 pano ile 33 trafo ve297 dağıtım merkezi de elden geçirildi. Ayrıca kentte 948 Km’lik hattın bakımı tamamlandı.

Yapılan açıklamada, “Adana’da hizmet verdiği 1 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 330 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 3.968 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 205 elektrik panosu ve 124 trafo merkezi montajı da tamamlandı.” İfadelerine yer verildi.

KESİNTİLER NEDEN ÖNLENEMİYOR?

Toroslar EDAŞ, 21 şirket arasında en fazla yatırımı gerçekleştirdiği açıklamasında özellikle Adana’da elektrik kesintilerinin nedenleri konusunda hiçbir ifadeye yer vermemesi dikkat çekti. Adana’da 2 tür kesinti yapılıyor. Biri şirketin abonelerine bildirdiği “planlı” kesinti. Bu kesintilerde bölgede trafo ve hat bakımının yapıldığı ifade ediliyor. Diğer kesinti ise plansız-programsız kesintiler. Bunaltıcı sıcakların yaşandığı özellikle Adana’da zamansız elektrik kesintileri vatandaşı bunaltıyor. Kesintiler nedeniyle ev eşyalarında da arızalara neden olduğu belirtiliyor.

Adana’nın Çukurova İlçesinde geçtiğimiz ay yaşanan fırtınada bazı mahalleler saatlerce elektriksiz kaldı. Bu bölgelerde halen sık sık elektrik kesintilerinin yaşanma sürüyor. Kırsal kesimde Adana Organize Sanayi Bölgesi çevresindeki köylerde de sık sık elektrik kesintisi dikkat çekiyor. Adana’da yaşanan programlı-programsız elektrik kesintisi konusunda nasıl bir açıklama yapılacağı da merakla bekleniyor.

 



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR