Tarih: 09.06.2016 01:35

Adana’daki Kuduz Meclis gündeminde

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’da yaşanan kuduz vakasını ve beraberinde yaşanan bir dizi ihmali Meclis gündemine taşıdı.

Karakaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, geçtiğimiz günlerde Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’a bağlı Sümer mahallesi 69010.  nolu sokakta meydana gelen E.S adlı kadının kuduz kedi tarafından ısırılmasını gündeme getirdi.

GENELGEYE UYMAYAN KARANTİNA

Mağdure E.S’yi ısıran kedinin, 13 Mayıs 2016 tarihli olaydan yaklaşık iki hafta sonra kuduz olduğunun ortaya çıkarıldığını anımsatan ve “Bu sürecin ardından ilgili mahallede kuduz vakasına ilişkin sağlık yalıtımını temin edecek karantina tedbirlerinin tam olarak alınmadığı ortaya çıkmıştır” diyen Karakaya, bu yetersiz uygulamanın kuduz olaylarında alınacak çalışmaları belirleyen 18 Ocak 2012 tarih, 28177 Sayılı Resmi Gazete’de ilgili genelgeye uymadığını bildirdi.

TEST SONUCU NEDEN İKİ HAFTADA ALINIYOR?

MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, önergesinde yedi önemli sorunun cevabını aradı:

“Adana’daki kuduz vakıasında laboratuar sonucu neden çok uzun sürmüştür? Veteriner Enstitülerinde kuduz numune test sonuçlarının uzun sürmesinin sebebi nedir? Kuduz numune testlerinin sadece haftanın belli bir gününde yapılması doğru mudur?”

HAYVANLAR AŞILANIYOR MU?

“Adana’daki olayda 13 Mayıs-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kuduz kediden başka hayvanlara veya insanlara hastalık bulaşmış olma ihtimali araştırılmış mıdır? O mahallede oturan veya ilk kez giden her insan Muhtarlık binasına gitmeyeceğine göre zorunlu olan duyurular neden daha geniş alanlarda yapılmamıştır? Mahalledeki tüm başıboş köpek ve kediler toplanmış, bakım evlerine konmuş mudur? Sahipli ya da sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin yılda bir defa hastalığa karşı aşılanması yapılmakta mıdır?”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —