ADANALI GÖKER, MANŞ DENİZİ’Nİ YÜZEREK GEÇTİ
SPOR 19.08.2024 17:33:00 0

ADANALI GÖKER, MANŞ DENİZİ’Nİ YÜZEREK GEÇTİ

Adanalı yüzücü Berker Göker (31), İngiltere’nin Dover kasabasından girdiği Manş Denizi’ni 12 saat 38 dakika yüzerek geçti ve Fransa kıyısındaki Cap Gris Nez’e ulaştı. Karaya ulaştığında elinde Türk bayrağıyla gururla başarısını ku

Adanalı yüzücü Berker Göker (31), İngiltere’nin Dover kasabasından girdiği Manş Denizi’ni 12 saat 38 dakika yüzerek geçti ve Fransa kıyısındaki Cap Gris Nez’e ulaştı. Karaya ulaştığında elinde Türk bayrağıyla gururla başarısını kutladı.

Yüzme sporuna küçük yaşlarda başlayan, önce Adana’da Uluslararası Seyhan Baraj Gölü Açık Su Yüzme Yarışmaları, ardından birçok kez katıldığı İstanbul’da Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda ve çeşitli açık su yarışlarında dereceler elde eden Göker, bu kez başarısını Manş’ı geçerek taçlandırdı.

Berker Göker, daha önce kendisi de Manş’ı geçen Bengisu Avcı’nın gözetimindeki uzun hazırlıklardan sonra 17 Ağustos’ta, Dover’den İngiltere saati ile 06.50’de suya girdi. Kaptan Eric Hartley’in yönetimindeki Patfinder teknesinde antrenörü Bengisu Avcı, Berker Göker’e eşlik etti. Uluslar arası kurallar gereği tekneye dokunması, termal koruyucu ve yüzmeyi kolaşlaştıran mayo giymesi yasak olan yüzücü Göker, yüksek medcezir değişimi, akıntı ve dalgalarla mücadele edip 50 kilometre yüzerek Cap Gris Nez’de karaya çıktı.

Başlangıç öncesi kendisini hazır hissettiğini ve çok heyecanlı olduğunu ifade eden Berker,  etabı tamamladığında ise yüzerken zaman  ilerledikçe yorgunluğun olacağının bilinciyle hareket ettiğini ancak hiçbir zaman mücadeleden yılmadığını söyledi.

Yüzerken beslenmenin güçlüklerini anlatan, eşlik eden teknedekilerin varlıklarının ve Bengisu Avcı’nın ve sevenlerinin sosyal medyadan gönderilen mesajlarını okumasının kendisini motive ettiğini ifade eden Berker, “Hayalimi gerçekmeştirdim. Beni küçük yaşlardan itibaren yüzme konusunda destekleyen başta ailemin ve sevdiklerimin katkılarıyla oldu.. Uzun yıllardır hem maddi hem de manevi olarak kendimi bu hazırlamıştım. Gururluyum” şeklinde konuştu.

Göker, enerji mühendisi olduğunu ve yurtdışında uluslar arası bir firmada mesleğini sürdürdüğünü belirterek, hobi olarak gerçekleştirdiği yüzmeyi çok sevdiğini ve imkan buldukça başarılarını sürdürmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.

Göker’le bir kez daha başarının gurunu yaşayan Bengisu Avcı da İngiltere-Fransa arasındaki parkurun kuş uçuşu 34 kilometre olduğunu, koşullar nedeniyle yüzücülerin daha uzun mesafe yüzmek zorunda kaldıklarını belirterek, “iki yıl boyunca büyük gün için antrenman yaptık. Berker, çok emek verdi, çok çalıştı. Etaba eşlik ettik. Duygularımız tarifsiz. Antrenörün olarak bize yaşattığın gurur için teşekkür ederim” şeklinde duygularını açıkladı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°