Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin; Şambayadı, Kabasakal ve Esentepe bölgesinin imar sorunun çözülmesi ile Adana’nın önünün açıldığını söyledi. 25 yıllık sorunu çözmenin ve 16 bin kişinin mağduriyetini sona erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Şimdi sırada Yüzüncüyıl heyelan bölgesi ve Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesi var” dedi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 16 bin kişiye Adana’nın kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta tapularını dağıttıklarını belirterek, “25 yıllık sorunu çözmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum” ifadesini kullandı.
Her hafta gerçekleştirdiği Halk Günü toplantısında konuşan Başkan Soner Çetin, “5 Ocak’ta 16 bin kişiye tapularını dağıttık. 25 yıllık sorun çözüldü ve Adana’nın önü açıldı. Bunun mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Bu işin öncülüğünü yapmış olmaktan dolayı mutluyum. Bu konuda çeşitli tartışmalar da yaşandı. ‘Belediye tapu dağıtmaz’ diyenler oldu. Benzeri örnekler çok yaşandı. 18 uygulamasını kim yaparsa tapuları o dağıtır. 18 uygulamasını biz yaptık, tapuları da Tapu Sicil Müdürlüğünden hemşehrilerimize dağıtmak üzere teslim aldık. Bunu bilmeyenler için söylüyorum” dedi.
Başkan Soner Çetin, tapuyu kimin dağıttığının önemi olmadığını kaydederek, sorunun çözümüne katkı koyan kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Sırada iki sorunun daha çözümü olduğunu söyleyen Başkan Soner Çetin, “Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki heyelan bölgesinin de sorunu kısa sürede çözülecek. Bu konuda çalışmaları tamamlamıştık. Büyükşehir Belediyesinde bekliyordu. Komisyonda görüşülüyor. En kısa zamanda müjdeli haberi vereceğiz. Ayrıca Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesi de çok önemsediğimiz projelerden. Bu iki sorunu çözdüğümüz zaman dünyanın en mutlu insanı olacağım” şeklinde konuştu.
Başkan Soner Çetin, Adana’nın son dönemde sağanak yağışlardan dolayı bir afet yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Meteorolojiden yağmur bilgisi gelmesinin ardından önlemlerimizi aldık. Arkadaşlarımız da fedakarca çalıştı. Çok şükür Çukurova’da önemli bir sorun yaşanmadı. Ancak köy yollarında hasar oluştu. Zaten bu yağışlar en çok asfalt konusunda hasar verdi. Özellikle köyle yolları bozuldu. Sayın Bakan da Adana’daki afetle ilgilendi az da olsa bize de hibe desteği sağladılar. Bize gönderilen 2 milyon lirayı köy yolları için harcayacağız. Sadece şehirde değil yağışlar tarım alanlarına da büyük zarar verdi. Üretici mağdur oldu. Çiftçi borçları yeniden yapılandırılmalıdır.”
Başkan Soner Çetin, konuşmasının ardından sözü vatandaşlara verdi ve onların sorun, öneri ve şikayetlerini dinledi.