ADANA’NIN İMAJI, DOĞRU İLETİŞİM, ETİK HABERCİLİK SEMİNERİ
Valilik tarafından, Adana’nın İmajı Doğru İletişim, Etik Habercilik ve Dezenformasyonla Mücadele Projesi başladı.
Valilik tarafından, Adana’nın İmajı Doğru İletişim, Etik Habercilik ve Dezenformasyonla Mücadele Projesi başladı.
Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) 2025 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Adana’nın İmajı: Doğru İletişim, Etik Habercilik ve Dezenformasyonla Mücadele” projesi, Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.
Adana Şehir Müzesi Konferans Salonunda bugün başlayan ve 3 gün sürecek seminerin açılışında konuşan Çukurova Kalkınma Ajansı proje sorumlusu Nilay Altunay Eskimez, Adana’nın dijital mecralarda sıklıkla olumsuz içeriklerle anıldığını belirterek projenin amacını, “Şehrin marka değerini güçlendirmek için medya temelli stratejiler geliştiriyoruz. Olumsuz algıları bilimsel yöntemlerle analiz edip çözümler sunmak, dezenformasyona karşı toplumsal farkındalık oluşturmak, etik haberciliği teşvik etmek istiyoruz.” ifadeleri ile dile getirdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, her şehrin bir kamuoyu algısı olduğunu vurgulayarak Adana’nın sahip olduğu değerin gerisinde bir imajla anıldığını söyledi. Vali Köşger, “Adana, insanıyla, tarihiyle, kültürüyle çok daha güçlü bir imajı hak ediyor. Ancak dışarıda bu sıcak kanlı, misafirperver insan yapısı yeterince bilinmiyor” dedi.
Köşger, Adana’nın UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na gastronomi alanında katılması için yoğun bir çaba harcandığını vurgulayarak, “Semerkant’ta nihai değerlendirme yapılacak, oradan da müjdeli haber gelmesini bekliyoruz. Bu unvanı Türkiye’de ilk hak eden şehirlerden biriyiz” diye konuştu.
Gazeteci Fulya Öztürk ise Adana’nın imaj değişiminin hissedilir düzeye geldiğini belirtti. "Adana deyince hâlâ ‘güneşe ateş edenler’ akla geliyor. Bu bir espriydi ama algıların ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Oysa Adana bambaşka bir yere gidiyor, bu dönüşümü desteklemeliyiz" dedi.

Seminerde, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül Adana’nın tarihi hakkında sunum yaptı.
Adana Valiliği tarafından yürütülen proje 3 gün sürecek. Gazetecilik etiği, şehir tanıtımı, dijital iletişim stratejileri gibi başlıklarda panel, seminer ve toplantılarla farkındalık çalışmaları sürdürülecek.
www.adanaulus.com
