Tarih: 12.12.2014 17:30

Adana’ya, dünya kenti olmanın ipuçlarını verdi

Facebook Twitter Linked-in

BultenEklenti (1)Türkiye’yi il il dolaşan Garanti Anadolu Sohbetleri, 10 yıl aradan sonra 2. kez Adana’ya konuk olarak 97. toplantısını gerçekleştirdi. Lugano Üniversitesi Mimarlık Akademisi Öğretim Üyesi, AS Mimarlık Ofisi Başmimarı ve Barselona Eski Başmimarı Prof. Josep Anton Acebillo’nun kentleşmedeki yeni küresel eğilimleri anlattığı toplantıda, Adana’nın ekonomik ve kentsel gelişimine yönelik fikirler sunuldu. Açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Adana, sahip olduğu dinamizmi gerçek bir atılıma dönüştürürse, dünyanın özgün metropollerinden biri haline gelebilir.” dedi.BultenEklenti (2)

Adana’nın dünya kenti olması için gereken yol haritasının tartışıldığı toplantı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını; Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Adana Sanayi Odası Zeki Kıvanç yaptı. Ardından söz alan Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, makroekonomik veriler ışığında Adana’nın bugününü ve geleceğini irdeledi. Prof. Josep Anton Acebillo ise kentsel planlama açısından Barselona’nın hikâyesini ve markalaşmasını inceleyerek, kentleşmedeki yeni küresel trendleri paylaştı. Adana için özgün bir yol haritası oluşturmanın ipuçlarını verdi.BultenEklenti (3)

Adana’nın zengin tarım potansiyeli ve sanayi faaliyetleriyle gelişme merkezi olduğunu belirten Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Adana, son dönemde doğudan aldığı göçün etkisiyle, nüfus artış hızı en yüksek illerden biri haline geldi. Bu da yatırımcıların şehre yönelimini artırıyor. Kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalar ve yeni projeler, Adana için önem taşıyor. Adana’da kentleşmenin sağlıklı yürütülmesi için birçok çalışma yapılıyor. Biz de bugün, Adana’nın ‘dünya metropolleri’nin sahip olduğu kentleşme standartlarına ulaşması için gerekenleri tartışacağız. Adana’nın çizebileceği bir gelişme modeli, dünyaya sunabileceği bir potansiyel, mecra arayan yatırımcılara söyleyebileceği bir sözü olduğuna inanıyoruz. Yeter ki, uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin dinleyeceği, heyecan duyacağı projeler üretilebilsin. İlgili tüm taraflar ve uzmanlar ortak akılda buluşturulabilsin. Uzmanlarımızın yol gösterici konuşmaları ışığında düzenlenen 97. Garanti Anadolu Sohbetleri toplantısının, Adana’nın geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyoruz.” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —