ADANA’YA YILMAZ GÜNEY MÜZESİ YAPILACAK
KÜLTÜR-SANAT 29.09.2024 16:02:00 0

ADANA’YA YILMAZ GÜNEY MÜZESİ YAPILACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Dünyada ve ülkemizde artan şiddetin panzehiri sanattır, sinemadır.”

31, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Büyük Ödül Törenine Adanalı sanatçı Yılmaz Güney damgasını vurdu. ABB Başkanı Zeydan Karalar, “Adana’ya bir Yılmaz Güney Müzesi kazandıracağız.”

Festivalde "Yılmaz Güney" ödülüne Türker Süer'in yönettiği "Gecenin Kıyısı" filmi layık görüldü. Ödülü veren Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan, daha önce de festivalde bu ödülü verdiğini, o zaman da bir Yılmaz Güney Müzesi olması gerektiğini söylediğini, hatta olmamasına şaşırdığını söyledi. Adana’dan çok sayıda dünya çapında sanatçı yetiştiğini hatırlatan Ceylan, kültürel landmarkların (işaret) önemine değindi.

SANATINDAN DA SİNEMASINDAN DA ÇOK ETKİLENDİM

Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yılmaz Güney tabii çok benim sevdiğim birisi. Bunu defalarca söylemişimdir çeşitli yerlerde. Kendisinden, sinemasından çok etkilendim, çok şey öğrendim. Sadece beni değil Türk sinemasında birçok insanı ve dünya sinemasında da çok önemli yönetmenleri etkilemiş, heveslendirmiş değişik bir isim. Sadece sineması değil; kişiliği, karakteri, eksileri, artıları, belki yanlışları, doğrularıyla efsane bir insan. Ben onun kişiliğinden de o tuhaflıklarından da belki çok şey öğrendim insan doğası hakkında. Onunla ilgili yazılmış her şeyi hemen hemen okumuşumdur."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar, Adana’ya Yılmaz Güney Müzesi kazandıracaklarını söyleyerek, Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan ve jüri üyelerini, sinema sanatçılarını müzenin açılışına şimdiden davet etti. 


Anahtar Kelimeler: ADANA’ YILMAZ GÜNEY MÜZESİ YAPILACAK

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.9° / 20.4°