Adana’yı AKP Cezalandırmasından kurtarmalıyız

24.06.2014 12:38:50

Adana’yı AKP Cezalandırmasından kurtarmalıyız

alidemircali_ersunozkan (1)CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana’da işsizliği ve yoksulluğun her geçen gün arttığını, kentin çekim merkezi olmaktan uzaklaştırıldığını, yaşanabilir kent sıralamasında 55. Sırada olduğunu söyledi. Demirçalı, 12 yıldır AKP iktidarının Adana’yı cezalandırdığını söyledi.

Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Rukiye Çinkılıç, Eczacı Odası eski Başkanı  Çukurova Belediye Meclisi Üyesi Burhanettin Bulut ile Adana Eczacı Odasını ziyaret etti. Demirçalı, Oda Başkanı Ersun Özkan ile gündeme ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan’a TBMM’nde yaptığı çalışmaları anlatan, verdiği soru önergeleri, araştırma önergeleri ve mecliste Adana ile ilgili yaptığı konuşmalar hakkında bilgi verdi. Demirçalı, Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Kuruluşları ile ortak çalışmak istediğini, Adana’nın sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Adana işsizliğin başkenti oldu, işsiz sayımız her geçen gün artıyor. Her 4 kişiden biri işsiz. Adana cazibe merkezi olmaktan çıktı. Sanayici yatırım için gelmiyor. Adana’dan sanayici kaçtı, yatırımlarını daha cazip kentlere kaydırdı.  Adana’da büyük fabrika kalmadı. Üretim yapılmıyor, üretimi artırıcı teşvikler de maalesef yok. Sanayici sor durumda, üreticilerimiz sıkıntıda, emeklimiz perişan. Üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamıyor. Tüm olumsuzluklara karşın 12 yıldır Türkiye’yi yönettiğini iddia eden iktidar, Adana’da seçimi kaybettikçe cezalandırıyor. Adanalı iktidara gereken  dersi vermelidir.”

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı,  halkın 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemeye çağırdı.  Adana’nın 30 yıldır çok kötü yönetildiğini de sözlerine ekledi.

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ise halkın sağlık elçisi olan eczacıların her geçen gün yoksullaştığını kaydetti.



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!