Adana’yı İzmir’de Vali Büyük Tanıttı
Manşet Haber 10.12.2015 20:38:24 0

Adana’yı İzmir’de Vali Büyük Tanıttı

Adana’yı İzmir’de Vali Büyük Tanıttı

vali_izmirİsmail BAŞKAN-İZMİR

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcileri ile uluslararası gastronomi uzmanları İzmir’de aynı çatı altında buluştu. 31 ülkeden turizmcinin bir araya geldiği 'Travel Turkey İzmir' ve 'Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi' ülkenin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'de aynı anda açıldı. vali_mustafa_buyuk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla 9.kez düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bu yılki partner kenti Adana oldu. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Londra ne kadar güvenliyse İzmir'de o kadar güvenli
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise Travel Turkey İzmir'in düzenlenmesinde emeği geçenlerin yanı sıra, Fuar İzmir'in Türk fuarcılığına kazandırılmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Travel Turkey İzmir'in dönem itibariyle her zamankinden daha büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Ünal, şunları kaydetti:
'Bakanlığımızın ilk günü yaşanan süreç canımızı sıktı. İçinde bulunduğumuz bölgeye ilişkin üzüntülü ifadeler kullanılıyor. Ama ben buna katılmayacağım. 1. ve 2. dünya savaşları ve soğuk savaştan sonra düşük seviyeli gerilim süreci yaşanıyor. Soğuk savaş döneminde turizm acentelerinin Rusya ve ABD arasında nasıl bir demir perdeyle bölündüğünü hatırlayın. 90'lardan sonra yaşadığımız hızlı toplumsal süreçlerin bugün bizi getirdiği sonuçları yaşıyoruz. Bugün İzmir; Londra ve Paris ne kadar güvenilirse  o kadar güvenli. Türkiye'yi,  Ortadoğu’nun parçası olarak göstermeye çalışan algıyı asla kabul etmeyeceğiz. Türkiye son derece güvenli bir ülkedir. Bakanlık olarak biz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Cumartesi günü 4.5 milyon Rus turistin yüzde 70’ini ağırlayan Antalya’da sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Hükümetimizin bu konuda hangi destekleri sağlayabileceğini konuştuk. Salı günü Başbakanımız grup toplantısında turizm sektörüyle ilgili ilk önemli açıklamalarını yaptı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız yeni destekler olacak. Hepsinden önemlisi bugün ihtiyaç duyduğumuz temel şey, bu fuarda Türkiye'yi tanıtırken hangi duyguyla tanıtacağız. Bakanlık olarak yeni bir tanıtım stratejisine ihtiyaç duyduğumuza inanıyoruz. Bunu sektörle birlikte yapacağız. Almamız gereken telafi ve yapısal tedbirler var. İnsanların kendi dışındaki eylemlerinin bir amacı vardır. Kendi içindeki duyguya ulaşmak için yaparlar. Seyahat insanların engellenemez duygularından birisidir.'
Bakan Ünal, 2007’de hazırladıkları 2023 Strateji Belgesi'ni yenileyeceklerini, sektörü de yanlarında görmek ve katkılarını almak istediklerini söyledi.

VALİ BÜYÜK ADANA’YI TANITTI

vali_mustafa_buyuk (1)Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nna’ün de katıldığı fuarda Adana’yı Vali Mustafa Büyük tanıttı. Adana Valisi Mustafa Büyük  törende yapığı konuşmada, 'Travel Turkey İzmir ülkemiz turizminin gelişmesine katkıda bulunmak adına önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Partner il olarak katılmamız ise bizi gururlandırıyor. Gücünü Toroslar'dan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden alan Adanamızı bu fuarda tanıtacak olmak bizi heyecanlandırıyor.'  Dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük şunları söyledi:

vali_mustafa_buyuk_izmir_fuar (4)“Ülkemizin en güzel ve metropol şehirlerinden olan İzmir’de aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.Turizm olgusu, dünya barışına, evrensel dostluk ve kardeşliğe hizmet ederken, ülke ekonomilerine de çok önemli katkılar sağlamaktadır.
“Travel Turkey”’ ülkemiz turizminin gelişmesine katkı sunmak adına önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Adana olarak fuara bu yıl “Partner İl” olarak katılmamız bizi ayrıca gururlandırmaktadır.

adana_izmir_sozlu (8)Adana ilimiz, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ve kadim şehirlerinden biridir.Gücünü; Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden alan Adana’mızı, bu fuarda dünyaya tanıtacak olmak, bizleri heyecanlandırıyor.Turizm ivmesi her geçen yıl yükselen Adana ilimiz;Tarımı, sanayisi, ekonomisi, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizin marka kentlerindendir.
Türkiye’nin en uzun sahillerine sahip olan Karataş ve Yumurtalık sahillerimiz yatırımcılarını beklemektedir. Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müzesi olarak planlanan ve yapımı devam eden “Adana Kent Müzesi”, tamamlanma aşamasına gelmiştir.
Tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiğimiz İlimiz;
Doğa, Yayla, Sağlık, Kongre, Deniz Turizmi gibi çok çeşitli turizm aktivitelerine ev sahipliği yapacak imkan ve potansiyele sahiptir. “Altınkoza Film Festivali”,Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”, “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği” Festivali ve Daha pek çok etkinlikle Adana ilimiz, kültür ve sanat kentidir.
Kebabı ve şalgamı dünyaca meşhur olan Adana ilimiz, farklı lezzetleri ile gastronomi turizminin marka şehirlerindendir. Yayla turizmi potansiyeli ile Adana, Toros Dağları’nın eşsiz havası ile bir yaylalar kentidir.Sayıları her geçen gün artan lüks otelleri, üniversiteleri ile Adana önemli bir konaklama ve kongre merkezidir.Kamu, Özel ve Üniversite hastaneleri, yapımı devam eden şehir hastanesi ile Adana; Sağlık turizminin lokomotif kentlerinden biri olmaya adaydır.Bu duygu ve düşünceler ışığında,Tüm turizm gönüllülerimizi ve sektör temsilcilerimizi;Dünyanın halen kullanılan en eski köprüsü olan Taşköprü’yü,Efes Antik Kenti ile yarışacak boyutta olan Kozan ilçemizdeki Anavarza Antik Kenti’ni,Karataş ilçemizdeki Magarsus Antik Tiyatrosu’nu,Lokman Hekim’in ölümsüzlük reçetesini düşürdüğüne inanılan Misis Köprüsü’nü,  Tarihi Tepebağ Evleri’ni, Şar Ören Yeri’ni,Büyüksaat’i,Ulu Camii’yi ve zengin tarihsel mirası barındıran Adana ilimizi keşfetmeye çağırıyorum.
İlimizin sahip olduğu gök kuşağı renklerini yaşamaya, portakal çiçeklerinin mis kokusu eşliğinde kentimizin havasını solumaya davet ederken,   Sektör temsilcilerimizin şahsında tüm turizm gönüllülerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°