AİHM Kararları, Türkiye’yi Mahkum Ediyor
Manşet Haber 9.12.2015 21:46:37 0

AİHM Kararları, Türkiye’yi Mahkum Ediyor

AİHM Kararları, Türkiye’yi Mahkum Ediyor

TBMM Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, “Ülkemizin İnsan Hakları İhlalinde Enkaza Dönüştüğünü”söyledi.

10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen; insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 67. Yılının kutlandığını ifade eden Türkmen, yayınladığı mesajda, şunları söyledi:

“Bu bildiri, yalnızca demokratik anayasalarla tanınan temel medeni ve siyasi hakları değil, ekonomik, toplumsal, kültürel hakları da belirlerken, insanların yaşama, özgürlük ve kişi güvenliği gibi hakları da belirlemiştir. Ayrıca bildirgede, keyfi tutuklama, hapis ve sürgünden korunma, bağımsız ve tarafsız mahkemelerde adil ve kamuya açık olarak yargılanma ile düşünce, vicdan, din, toplanma ve örgütlenme özgürlükleri de yer almıştır”

Günümüzde; insan haklarının sadece hükümetlerin başlıca görevi olmasından öte, bütün kuruluşların ve insanların işbirliğini gerektiren bir olgu olduğunu kaydeden TÜRKMEN, insan hakları bilincinin ve gerekli sorumluluk duygusunun tüm toplumda yer etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

AİHM KARARLARI, TÜRKİYE’Yİ MAHKUM EDİYOR

Ülkemizde özellikle son yıllarda, ifade özgürlüğü başta olmak üzere temel insan haklarına karşı çeşitli kısıtlamalar, engellemeler, hapis ve para cezaları getirildiğine ve bu olumsuzlukların her geçen gün arttığına dikkat çeken TÜRKMEN, “Mevcut iktidar yıllardır, protestoları hiçbir zaman doğru bir zeminde ele almadığı gibi, kendisine karşı bir tehdit olarak algılamıştır. Her türlü baskı aracını kullanarak ülkede ağır bir insan hakkı enkazı yaratmış ve sonucunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, ülkemizi mahkum eden kararlar almasına neden olmuştur” diye konuştu.

İnsan haklarını, özgürlüklerini koruyup kollamak, geliştirmek tüm dünyada ve ülkemizde hak ihlallerinin yaşanmaması ve yurttaşlar arasındaki eşitliği sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini de belirten TÜRKMEN, “tek adamın değil, yurttaşın egemen olduğu, insan haklarına daha saygılı, daha özgür, daha eşit, daha barışçıl bir Türkiye dileklerimle,  tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutlarım” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°