Tarih: 17.12.2020 21:59

AİLE HEKİMLERİ : EKSİK EKİPMANLA NASIL KORUNACAĞIZ, KORUYACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. H.Yusuf Eryazğan, pandemi sürecinde, hem poliklinik hizmeti vermeye çalıştıklarını hem kendi hastalarını takip ettiklerini ve bu hizmetleri eksik personelle gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Eryazgan, Sağlık Bakanlığı'ndan resmi bir yazı gelmediği halde her bir birime 400 grip aşısı tanımlandığını, bunu yıl sonuna kadar yapmaları gerektiğine dair sistemden bir uyarı geldiğini açıkladı.
Drç Yusuf Eryazgan, aile hekimlerinin, pandeminin başından beri özveri ile çalıştıklarını, tüm yeni doğan ve gebe izlemlerini, okul, grip ve zatürre aşılarını yapan, orta yaş ve üzeri kişilerde tansiyon gibi semptomları takip ettiklerini, hasta muayenelerini gerçekleştirdiklerini, tüm bunlara rağmen eksik sağlık çalışanı sıkıntısı ile her şeye yetişmeye çalıştıklarını ifade etti.
Eryazğan, Aile Hekimliklerinin sisteminde bir anda 400 grip aşısı tanımlaması ile karşılaştıklarını, bu ağır yük karşısında şaşkın olduklarını, eksik ekipmanla kendilerini, aşıya gelenleri koruyarak bunu nasıl yapacaklarını düşündüklerini bildirdi. Dr. Yusuf Eryazğan’ın bu konudaşki açıklaması şöyle:
“Aile hekimleri olarak pandeminin başından bu yana 6 ay boyunca tek poliklinik yapan kesim olduk. Aşılarımızı, bebeklerimizin, çocuklarımızın izlemlerini, gebelerin izlemlerini hakkıyla yaptık. Covid’li hastaları, temaslı hastaları tespit edip hastanelere yönlendirdik. Covid 19'lu ve temaslı hastaların aranması ve kontrolleri için görev verildi. Tamam dedik. Üstüne zatürre aşısını tüm ülke genelinde çok yoğun çalışarak yaptık. Ardından grip aşısı için büyük bir başvuru olurken 10 yıldır TSM İlçe Sağlık Müdürlüklerinin yaptığı aşılar bize devredildi. İş yükümüz yüzde 300 arttı. Bütün bunlarla uğraşırken aile sağlığı çalışanımız eksikti, bir yandan Covid'e yakalanan, vefat eden meslektaşlarımız oldu. Şimdi ise bir birime 400 grip aşısı tanımlanıyor. Bu kadar Aile Sağlığı çalışanı açığı varken bu kadar iş yükü varken buna nasıl yetişeceğiz? AHEF olarak iş yüküne yeter diyoruz. Eksiklikler giderilmeden her işin bize yüklenmesini hiç adil bulmuyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —