Aile Hekimlerinden Nöbet eylemi
Manşet Haber 13.12.2014 10:01:43 0

Aile Hekimlerinden Nöbet eylemi

Aile Hekimlerinden Nöbet eylemi

aile_hekim_ato_eylemAdana’daki aile hekimleri 2 ayrı eylem yaptı. Aile hekimleri derneği Adana Şubesi  üyeleri önce Atatürk parkında toplandı, sloganlar atarak Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarını protesto etti. Aile hekimlerinin ikinci eylemi Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesi oldu. Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde de bakanlık uygulamalarına tepki gösterildi.

Atatürk Parkı’nda toplanan Aile hekimleri, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla hafta sonları getirilen nöbet uygulamasına tepki gösterdi. Adana Aile Hekimleri Derneği  2. Başkanı Kadir Tuncel, “Biz Adana Aile Hekimliği çalışanları olarak, bugün Aile Sağlığı Merkezlerimizde çalışmayacağız.” dedi.

Aile Hekimliğinde her şeyin güllük gülistanlık olduğunu iddia edenlerin yalan söyledini öne süren Karaaslan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Aile Hekimliğini ülkemizde başlatanlar bugün onu bitirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Aile Hekimliğini artık bu ülkede, Sağlık Çalışanları savunmaktadır.

İş Yeri Hekiminin yapması gereken görevler Aile Hekimliği Çalışanlarının sırtına yüklenmektedir,

Belediye Hekiminin yapması gereken görevler Aile Hekimliği Çalışanlarının sırtına yüklenmektedir,

Acil Hekiminin yapması gereken görevler Aile Hekimliği Çalışanlarının sırtına yüklenmektedir,

Evde Bakım Hizmetleri ekibinin yapması gereken görevler Aile Hekimliğinin sırtına yüklenmektedir.

Ülkenin çıkan her kanun ve yönetmeliğinde, sağlık kelimesinin geçtiği her madde,  Aile Hekimliği Çalışanlarının sırtına angarya olarak yüklenmektedir.

Bu memlekette Aile Hekimliği Çalışanlarından başka sağlıkçı, Aile Hekimliği biriminden başka sağlık birimi yok mudur?

İktidar Milletvekilleri tarafından Sağlık Çalışanlarına getirilmek istenen ‘’yıpranma payı’’ yine İktidar Milletvekilleri tarafından reddedilerek, adeta Sağlık Çalışanlarıyla alay edilmektedir.

Sağlıkta Şiddet Yasasının Yüce Meclisimizin tozlu raflarında neden hâlâ bekletildiğini anlayamamaktayız.

Sağlık Bakanının  söylediğinin aksine mesaimizi saat 16:00 değil, 17:00 de bitmekte ve mesaimizin sonuna kadar poliklinik yapmamız için dayatılmaktadır.

Yönetmeliklerde Aile Hekimi çalışma saatlerini vatandaşın hizmet alma alışkanlıklarına göre düzenler ve idare de bu çalışma planını onaylar denmektedir.aile_hekim_eylem12aralik2014

Ama yapılanların yazılanlarla ilgisi alakası yoktur.

Bu da yetmezmiş gibi, şimdilik hafta sonu nöbet tutmamız istenmektedir.

Görevi koruyucu hekimlik olan aile hekimliği çalışanlarının kapıdan giren her hastaya baktırılmak istenmesi aile hekimliğinin sonudur. Bundan sonra artık kimse Aile Hekimliğinden bahsetmesin.

Arkadaşlar, İş tanımımız yoktur. İş güvencemiz yoktur. Biz de babayız, biz de anneyiz, biz de evladız, biz de kardeşiz. Bizim de bir ailemiz, bir özel hayatımız var. Bugün Sağlık Bakanlığının yaptığı, dinlenme hakkımızın elimizden alınması ve bunun şirin bir şeymiş gibi vatandaşlarımıza anlatılmaya çalışılmasıdır.

Bizler dinlenme hakkımızı istiyoruz. Bizler angaryalarla boğuşmak istemiyoruz. Bizler iş tanımı istiyoruz.

Bizler  iş güvencesi istiyoruz. Bizler hakkımızın bir lütuf gibi verilmesini istemiyoruz. Bizler hakkımızı istiyoruz. Biz Adana Aile Hekimliği Çalışanları olarak, bugün Aile sağlığı Merkezlerimizde çalışmayacağız.”

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°