Tarih: 21.12.2023 01:55

AK PARTİ ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI ARIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Aytaç Durak dışında kurulduğundan bu yana Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamayan Ak Parti, 31 Mart 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak aday çıkarmaya hazırlanıyor.

2003 yılında ilk kez yerel seçimlere katılan Ak Parti Adana’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aytaç Durak’ı gösterdi ve kazandı. Ak Parti Aytaç Durak’tan sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamadı.  31 Mart 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakının Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ak Parti’nin aday göstereceği iddia ediliyor. Ancak, bu konuda henüz ne Ak Parti ne de MHP tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.



Ak Parti’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birçok ismin adı geçiyor. Bu isimler arasında

Fatih Mehmet Kocaispir(Yüreğir Belediye Başkanı), Fatma Güldemet Sarı( geçmiş dönem milletvekili-bakan), Tamer Dağlı(Geçmiş dönem milletvekili), Halil Nacar(Adana İl Sağlık Müdürü), Mustafa Yıldız, Abdullah Çalışkan(Geçmiş dönem Milletvekili), Hilmi Baysal(İş insanı), Vedat Gündoğan(Belediye Meclis üyesi), Abdullah Torun(Geçmiş dönem Milletvekili), Mustafa Akgedik(Aladağ Belediye Başkanı), Mahmut Çelikçan(2 dönem Yüreğir Belediye Başkanlığı yaptı)yer alıyor.



Ak Parti Kulislerinde 2 isim ön plana çıkıyor. Bunlardan biri Ak Parti eski milletvekili Tamer Dağlı, diğeri ise Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar. Ancak Ak Parti’de sürpriz bir ismin olabileceği de ifade ediliyor, isim konusu dile getirilmiyor. Ak Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakının ay sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklaması bekleniyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —