AK PARİ İL BAŞKANI GÜLAÇTI ‘DAN ELEŞTİRİ VAR!
SİYASET 11.07.2024 13:33:00 0

AK PARİ İL BAŞKANI GÜLAÇTI ‘DAN ELEŞTİRİ VAR!

Gülaçtı; “Biz dün olduğu gibi bugün de, aynı şekilde emekçi kardeşlerimizin yanında durarak, onların haklarını savunarak haklarının iadesi için gereken tüm desteği sağlamak noktasında kararlıyız.

AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı düzenlediği basın toplantısında CHP’li Belediyelerin hukuksuz şekilde işten çıkardığı işçilere sahip çıkarak, İl ve İlçe Yönetiminde görev alan hukukçu üyeler eliyle mağdur işçilerin dava süreçlerini ücretsiz olarak takip edeceklerini belirtti. Basın toplantısının akabinde işçiler AK Parti’de görev alan hukukçulara vekaletlerini teslim etti.

SOSYAL BELEDİYECİLİK SÖYLEMİ

AK Parti Adana İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında CHP’li Belediyelerin icraatlarına ve gündemdeki konulara dair de açıklamalar yapan Gülaçtı;

“Sosyal Belediyecilik tanımını dillerinden düşürmeyenler ne yazık ki; sosyal belediyeciliğin en temel unsurlarını dahi hayata geçiremez durumdalar” tespitini yaparken, CHP’li belediyelerin enflasyonun çok üzerinde, %300-400’lere varan oranlarda yaptığı zamları tablolarla gösterdi.

“Öncelikle belediyelere ait sosyal tesislerde ve hizmet alanlarında yapılan fahiş zamlardan bahsetmemiz gerekiyor. Devletimiz Pandemi döneminden bu tarafa onlarca kalemde büyük sübvansiyonlar gerçekleştirmesine, tüm ekonomik zorluklara rağmen belediyelerin gelir kalemlerinde en ufak bir kesinti yapmamasına hatta tam aksine birçok yeni kalemde yeni destekler veriyor olmasına rağmen sosyal yardım sınıfına girebilecek hizmetler de dahi fahiş zamlara tanıklık ediyoruz.” İfadelerini kullanan AK Parti Adana İl Başkanı Gülaçtı, çöpten, asfalt sorununa, altyapıdan trafiğe kadar birçok başlıkta yaşanan olumsuzlukları örneklerle anlattı.

BORÇ BELİRSİZLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerinde görevi devralan Belediye başkanlarının seleflerini üstü örtülü olarak borç batağında belediyeler bırakmakla suçladıklarını mevcut gelişmeler üzerinden anlatan Gülaçtı, “Ancak ne yazık ki bu başkanlar belediyelerin borç tutarları ve muhteviyatı hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmıyorlar” dedi.

İŞÇİ, EMEKÇİ KIYIMI

Son olarak hukuksuz şekilde işlerine son verilen işçi ve emekçiler hususuna değinen ve Adana’nın büyük bir yönetimsel zafiyet içerisinde olduğunu belirten Başkan Gülaçtı;

“Cumhur İttifakımızdan teslim aldıkları tüm Belediyelerde haksız ve hukuksuz şekilde tabiri caizse işçi kıyımı yapanlar, trajikomik bir şekilde önceki dönemde kendi partilerinin yönettiği belediyelerde de işçi, emekçi kıyımı yapıyorlar.

Ceyhan’da, Seyhan’da, Çukurova’da da işçi, emekçi hatta memur kadroları üzerinde yaşanan olumsuzluklar kamuoyuna yansıyor. Adana’mız adına bu yönetimsel zafiyet ve kaos ortamını üzülerek izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gülaçtı; “Biz dün olduğu gibi bugün de, aynı şekilde emekçi kardeşlerimizin yanında durarak, onların haklarını savunarak haklarının iadesi için gereken tüm desteği sağlamak noktasında kararlıyız. AK Parti İl Başkanlığı olarak; İl ve İlçe yönetimlerimizde yer alan avukatlarımız eliyle, ücretsiz olarak emekçi kardeşlerimizin vekâletlerini alıyoruz ve işe iade süreçleri gerçekleşene kadar hukuki zeminde mücadeleyi onlarla birlikte üstleniyoruz.” dedi.

Basın toplantısının ardından AK Parti İl ve İlçe yönetiminde görev alan hukukçu üyeler mağdur işçilerin vekâletlerini basın önünde teslim aldı.

 


Anahtar Kelimeler: BAŞKANI GÜLAÇTI ELEŞTİRİ !

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.9° / 24.6°