AK PARTİ 31 MART’TA ADANA’DA BAŞARILI MI?
SİYASET 25.06.2024 23:35:00 0

AK PARTİ 31 MART’TA ADANA’DA BAŞARILI MI?

Ak Parti 31 Mart'ta Adana'da ilk kez hiç bir belediyeyi kazanamadı. 7 il başkanı değiştirildi. Bu iller arasında Adana'nın olmaması dikkat çekti

AK Parti'de, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısının ardından 7 il başkanı görevden alındı. 

 Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan ve Afyon'un il başkanları değiştirilirken Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın görevden alınmaması dikkat çekti.

AK Parti’de en çok tartışılan illerden biri ise Adana’da, MYK toplantısında beklenen olmadı ve İl Başkanı Ozan Gülaçtı görevde kaldı.

Ak Parti 31 Mart seçimlerinde Adana’da ilk kez hiçbir belediyeyi kazanamadı. Ak Parti Adana’da bu seçimde sıfır çekti. Ak Parti 31 Mart seçimlerinde Yüreğir Belediyesi ile Tufanbeyli ve Aladağ Belediyelerini de kaybetti. Ak Parti’nin kaybettiği 3 ilçe belediye başkanlığını da CHP adayları kazandı.

Ak Parti Adana’da İl Başkanı Ozan Gülaçtı’yı konuşuyor. Son Ak Parti MYK toplantısında 7 il başkanı değiştirildi. Bu toplantıda Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın da görevden alınacağı konuşuluyordu. Ancak görevden alınmadı. 

Ak Parti Adana’da kurulduğundan bu yana ilk kez belediye başkanlığı seçimlerinde sıfır çekmiş oldu. Ak Parti 2023 seçimlerinde Adana’da 5, MHP 2, CHP 5, İyi Parti 2 ve Yeşil Sol Parti 1 milletvekili çıkarmıştı.

Cumhur İttifakı yüzde 44.58 oy oranı ve 635 bin 600 seçmenden oy almıştı. Millet İttifakı ise yüzde 39.38 oranında 561 bin 355 seçmenden oy toplayabilmişti.

GÜLAÇTI NEDEN ALINMADI?

Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’nın görevden alınmamasının nedeni milletvekilliği seçimlerinde aldığı oy oranı nedeniyle olabileceği iddia ediliyor. Ancak Ak Parti Adana’da 31 Mart seçimlerinde alınan tabloyu konuşuyor. Aday belirlemede tercihlerin de yanlış olduğu ileri sürülüyor. 


Anahtar Kelimeler: PARTİ ADANA’ BAŞARILI ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.4° / 23.8°