Tarih: 27.10.2024 10:50

AKAD AKKAPI MAHALLESİNDE YENİ BİNASINDA

Facebook Twitter Linked-in

2006 yılında kurulan ve 18 yıldır çalışmalarına aralıksız devam eden kısa adı AKAD olan Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nin Akkapı mahallesindeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. 

AKAD binasının açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AKAD gibi Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan tüm kuruluşların yanında olduklarını söyledi. Karalar, “Ülkemiz yıllardır kritik dönemlerden geçiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet,kimsesizlerin kimsesidir. Herkesin yaşam hakkına sahip duyan birleştirici güçtür Cumhuriyet.  Atatürk birleştirici liderdir. AKAD gibi, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamanın mücadelesini yapan her kuruş değerlidir.Bizim onlara sahip çıkmamız lazım, bizim onlara destek olmamız lazım. Cumhuriyetin yanında olan bütün güçlerin yanında olduğumuz gibi AKAD’ın da yanındayız.” dedi.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin “AKAD’ın böyle biryere kavuşması çok önemli. Hem Alevi kültürünün tanıtılması hemde burada kalıcı bir yerinin olması gerçekten önemli. Başta Zeydan başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Atatürk ilke ve inkılâplarından asla ayrılmayan Alevi inanışı, bu ülkeninbirlik ve bütünlüğünü sağlayan çok önemli bir dama taşı görevi üstlenmiştir. Ülkemizin ve coğrafyamızın geldiği bu sorunlu dönemde de barış ve kardeşlik içersinde daha çok katkı sunacağı da ortada. Yeni yerin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

AKAD İNANÇ ÖNDERLERİYLE TOPLUM ARASINDAKİ BAĞDIR

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Yönetim Kurulu adına konuşan  Gökhan Yoldaş, derneğim   2006 yılında 120 kurucu üye ile kurulduğunu ifade ederek, “Derneğimiz Cumhuriyet değerleri çatısı altında toplumumuzun inanç ve kültürel değerlerini ayakta tutma, sivil toplum bilincini geliştirme adına çalışmalar yapmaktadır. Kuruluşundan bu yana Alevilik inancı ile insan ve toplum ahlakı kısmında hem Kuran kursları hem de öncelikle çocuklarımıza, inançlarına, anne babaya saygı ve toplumsal yaşama saygı konularında eğitimler verdik vermeye devam ediyoruz. AKAD derneğinin en önemli konularından biri de inanç önderleriyle toplum arasındaki bağdır. Bunun için toplumla en ince ayrıntısına dikkat edilerek iletişim kurulur” ifadesi kullanıldı.

Törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Alevi Platformu bileşenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —