Akademisyenlerden Deri El Sanatları Festivali

1.11.2015 00:14:26

Akademisyenlerden Deri El Sanatları Festivali

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Deri El Sanatları Festivali” 14 üniversiteden 17 akademisyeni buluşturdu.

deri_el sanatları (8)Anadolu’nun her bir köşesinde Deri El Sanatlarını, günümüze dek aile boyu yaşatmaya çalışan birbirinden değerli usta/zanaatkar ve sanatçıların yanı sıra, pek çok akademisyen bu alanda araştırmalar yaparak, yazdıkları makaleler ve verdikleri eğitimler ile Deri El Sanatının yaşatılması için çaba sarf ediyor. Bu çabayı sonuçsuz bırakmayan Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Deri El Sanatları Festivali düzenleyerek konusunda uzman kişileri bir araya getirdi.deri_el sanatları (6)

“Sanat İçsel Bir Yetenek”

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, ÇÜ Kültür Müdürü Bülent Sevim, akademisyenler öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu sanatın içsel bir yetenek olduğunu söyledi. deri_el sanatları (5)

Söyleşiler Sunumlar ve Atölye Çalışmaları

Gazi Üniversitesi’nden Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halide Sarıoğlu ‘Derinin Tarihsel Gelişimi’, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Özdemir ise ‘Günümüzde Deri El Sanatları’ konulu sunum gerçekleştirdi. 14 Üniversiteden 17 akademisyenin katıldığı Deri El Sanatları alanında faaliyet gösteren, usta/zanaatkar ve sanatçıların destek verdiği festivalde birçok sunum yer alırken festival boyunca söyleşiler, sergi ve atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.deri_el sanatları (4)Ürün çeşitliliği ve yapım teknikleri kapsamında farklılık yaratan eserler, sergiyi gezen ve atölye çalışmalarına katılan ziyaretçiler tarafında hayranlıkla izlendi ve övgüler ile tam not aldı.

Festivali değerlendiren ÇÜ Kültür Müdürlüğü Deri El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar İnözü “Akademisyen, usta/zanaatkar ve sanatçıların bir birleri ile paylaştıkları akademik bilgiler, geleneksel dokunuş, deneyim ve tecrübelerin bir sonraki nesillere aktarılması, ülkemiz için büyük bir kazanç ve gurur verici bir çaba olarak görülmektedir.” dedideri_el sanatları (3)

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, festivale destek veren tüm akademisyen, usta ve sanatçılara katılımları ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Kibar, katılımcıların bu festivalin tekrar yapılması ile ilgili taleplerinin de dikkate alınacağını sözlerine ekledi.deri_el sanatları (9)



1

ADANA’DA ÇOCUK HAKLARI KORULUĞU

2

2024’TE ŞARJ İSTASYONLARI YÜZDE 235 ARTTI

3

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARÇ PULU TARİH OLUYOR

4

“BU KARA HEPİMİZİN ALNININ KARASIDIR”

5

TGC 48. SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU