AKAY
Manşet Haber 3.03.2023 22:52:08 0

AKAY'DAN SEYHAN İÇİN  DEPREM UYARISI

AKAY'DAN SEYHAN İÇİN  DEPREM UYARISI






Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilçenin  alüvyonlu  bir zemin üzerine kurulu olduğunu ifade ederek, “Seyhan’ın bina envanteri de en eski yerleşim yeri. Depremin bize rastlamaması Allah’ın bir lütfu diyebilirim. Çünkü en tehlikeli alan bizim alanımız” dedi.





Seyhan Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Akif Kemal Akay başkanlığında gerçekleşti. Akay, depremin yıkıma uğrattığı kentlerin her birinin birbirinden daha kötü durumda olduğunu ve büyük acıların yaşandığını anlattı. Belediye olarak deprem hazırlığı yaptıkları fakat depremin büyüklüğü nedeniyle sadece Çukurova İlçesi’ne bile yetişemediklerini belirten Akay, “Bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. AFAD’da bunlar akredite oldular. 25 personelimiz bu anlamda hazırlıklıydı. Çeşitli malzemeleri topladık. Battaniyeler, çadırlar, jeneratörlerimiz hazırdı. Bir aracımız jeneratörüyle, bilgisayarıyla, telefonuyla, internetiyle hazır edildi. Ama öyle bir deprem yaşadık ki biz sadece Çukurova’ya dahi yetmedik” ifadelerini kullandı.





Bu felaketlere devletin, kamunun, tüm kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini işaret eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bu depremin herkese çok şey öğrettiğini kaydetti. Seyhan Belediyesi’nin başta aşevi mutfakları, dikimevi, temizlik ürünleri atölyesi olmak üzere tüm üretim alanlarının bu süreçte afet bölgesi için aralıksız hizmet verdiğini dile getiren  Akay, deprem fırsatçılarına da dikkati çekerek, “Anadolu’nun dört bir tarafından insanlar yardım gönderirken, bir tarafta da bazı insanlar adeta fırsattan yararlanmak için 7 bin liralık çadır birden 12 bin liraya çıktı. Battaniye iki misli fiyata satıldı, sonra o iki misli fiyatta da bulunmadı. Bütün bunlar bir şeyi daha gösterdi bize, sıkıntı zamanlarında eğer kendi üretimlerimiz olmazsa sen derece sıkıntı içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.





Akay, insanların deprem nedeniyle bozulan psikolojilerini düzelme zamanı olduğunu söyledi. Önümüzdeki süreçte depremin neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda çalışacaklarını ifade eden Akay, şöyle konuştu:





“Çünkü yardımlar azaldı, bu saatten sonra daha koordineli yardım mecburiyetlerimiz var ve unutmamamız lazım bunu. Bir başka boyut da deprem bölgesindeki insanların psikolojik durumları. Şimdi insanların, çocukların psikolojisini düzeltme zamanı. Bu da elbirliğiyle, topyekun çalışmayla yapılacak bir şey. Seyhan  alüvyonlu  bir zemin üzerine kurulu ve bina envanteri de en eski yerleşim yeri. Depremin bize rastlamaması Allah’ın bir lütfu diyebilirim. Çünkü en tehlikeli alan bizim alanımız. Bunları da bilmemiz lazım. Yarın bizlerin de başına gelebilir. Herkesin başına gelebilir. Bu nedenle bugünden itibaren aslında olabilecekler şeylerde neler yapabileceğimizi bir noktada düşünmemiz lazım.  Hem tehlike anında hem de tehlike sonrasında ne yapılacağı konusunda herkesin hazır olması lazım”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°