AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE MÜCADELE GÖRÜŞÜLDÜ
YAŞAM 12.07.2024 05:11:00 0

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE MÜCADELE GÖRÜŞÜLDÜ

Adana’da tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadeledeki konuların ele alındığı zirai mücadele değerlendirme toplantısının ilki İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.

İl ve ilçe müdürlüklerindeki görevli teknik personelin yanı sıra araştırma enstitüsünden konu uzmanları ve tarım danışmanlarının da katıldığı toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana'nın tarımın başkenti olduğunu ve yılın her döneminde tarımsal üretimin bulunduğunu belirterek, bu durumun hastalık ve zararlılar yönünden de geçerli olduğunu kaydetti. Zirai mücadelede başarının konusunda uzman teknik personel tarafından sahada etkili gözlem ve survey yapılmasına dayandığını kaydeden Kökçüoğlu, “İklimin kurak ve sıcak geçmesi, birçok bitki çeşidimizin fizyolojisinde önemli değişikliklere yol açmakta, ürün verimlerine de yansımaktadır. Narenciye alanlarında önemli bir zararlı olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele konusunda diğer kurumların ve STK'ların katılımı ile toplu mücadele kararı alınmıştı ve sahada etkin bir şekilde uygulaması yapıldı. Toplu mücadele sonrası ilk veriler istediğimiz değerlerde olup, amacımız bu zararlının etkilerini yılın 12 ayında en aza indirmektir“ dedi.

Toplantıda ilçe temsilcisi teknik personel, kendi ilçelerinde yetiştiriciliği yapılan ürünlerdeki hastalık ve zararlı durumları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantı tüm ürün guruplarındaki hastalık ve zararlılara karşı yapılacak mücadele çalışmasında izlenecek teknik talimat uygulamaları hakkında görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.9° / 24.4°