Tarih: 22.07.2015 19:04
Akdeniz’in dünyaya açılan kapısı olacak
Yazarlar Evi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu, 6 Haziran’da ilk genel kurulunu gerçekleştiren derneğin, Akdeniz Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı olacağını söyledi.
TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu olan Yiğenoğlu, derneğin çalışmalarını ve hedeflerini anlatmadan önce Suruç kurbanları önünde saygıyla eğildiğini vurguladı.
Amaçlarının bölgeyi daha yaşanabilir bir hale getirmek olduğunu kaydeden Yiğenoğlu, Yazarlar Evi Derneği’nin tüm sanat dallarını içerisinde barındıran, özellikle de genç yeteneklerin iz bulacağı örnek bir kültür dünyası olacağını dile getirdi.
Yazarlar Evi Derneği’nin Türkiye’de hiç örneği bulunmayan bir yapılanmayla yola çıktığını vurgulayan Yiğenoğlu, “Anamur’dan Samandağ’a, Mersin’den Osmaniye’ye hatta Gaziantep ve Kahramanmaraş’a kadar olan bölgede daha yaşanabilir bir dünya kurulması adına sanatsal etkinlikler gerçekleştireceğiz. Antakya’da Mehmet Karasu, Mersin’de Saadet Bilir ve Ferhat İşlek bizim sesimiz olacak.” dedi
Yazarlar Evi’nde ayrıca bölgeyi anlatan kitap ve dokümanların yer alacağı bir kütüphane kurulacağını ifade eden Yiğenoğlu, “Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a projemizi ilettik, uygun buldu. Bundan sonra tarihi bir konakta kamulaştırma ve restorasyon çalışmaları başlayacak. Burada Türkiye’nin değişik kentlerinden ve yurt dışından gelen konuklarımız ağırlanacak. Yazarlar Evi Derneği, Türkiye’nin geleceğinde kültür ve sanatın öncü rolünü üstlenecek. Burada genç yazarlar ustalarla buluşacak. Fotoğraf yazıyla buluşacak. Çok güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye konuştu
Çukurova Sanat Girişimi adı altında bugüne kadar birçok değerli etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Çetin Yiğenoğlu, “16 yıldır birçok etkinliğe imza attık. Adana Sanat Günleri düzenledik. Halen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri düzenliyoruz. Yazarlar Evi Derneği de Çukurova Sanat Girişimi çalışmalarının bir kolu olacak. Her şey geleceğimiz için. Yarın torunlarımıza güzel bir sanat dünyası bırakmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —