Akıncı da çekildi
Manşet Haber 28.11.2013 17:05:01 0

Akıncı da çekildi

Akıncı da çekildi

yusuf_akinciCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Av. Yusuf Akıncı Pazar günü yapılacak temayül yoklaması öncesi aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Günlerden beri Seyhan’daki belediye başkan aday adaylığı seçimlerinde CHP’yi rayına oturtmak adına mücadele ettiğini ve etmeye de devam edeceğini ifade eden Yusuf Akıncı, yazılı açıklamasında, “ Seyhan’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni ele geçirmek için bezirganların kurduğu tuzaklara düşmemek, kurdukları engelleri aşmak anlayışıyla içinde olduğum durumun bilinmesini isterim. Mahalli seçimlerin önümüzdeki genel seçimlere zemin hazırlayan seçimler olduğu bilincindeyim. Bir takım çıkar guruplarının Seyhan’ı ele geçirmek üzere yaptıkları planların boşa çıkarılması gerekmektedir. Yaşamım boyunca partimin çıkarlarını, kişisel çıkarlarım ve taleplerimin önünde tuttum.1989 seçimleri sonucunda ortaya çıkan belediye yönetimlerinin 1999 seçimlerinde yerle bir olduğunu bilenlerdenim. Bunu bir daha yaşamak, yaşanmasına neden olmak partimize ihanettir.”dedi.

Yapılan önseçimin bir baskın seçim olduğunu iddia eden Av.Akıncı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu seçimlerde temel argümanların kullanılmadığı, etnik kimlik üzerine kurulduğu apaçıktır.Keza bu seçimin bezirgan gurubunun ortaya koyduğu planın meşrulaştırma tezgahı olduğunu görmekteyim.Bu tezgahın meşrulaştırılmasına ortak olmayacağım.Adaylığımı devam ettirerek, bezirganların ekmeğine yağ sürmemek ve diğer aday arkadaşlarımızın önünü kapatan bir unsur olmamak için ekibimle birlikte önseçime katılmama kararı aldım.CHP’nin Seyhan’da kazanması için bütün gücümüzle çalışacağımızı, bize en uygun gelen aday profilini destekleyeceğimizi ve bu adayı da en kısa süre içinde açıklayacağımızı bildiririz”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°