AKP kıskancındaki basın zor günler geçiriyor
Manşet Haber 11.01.2014 00:54:04 0

AKP kıskancındaki basın zor günler geçiriyor

AKP kıskancındaki basın zor günler geçiriyor

alidemircaliCHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, bugün gazetecilerin özlük haklarının yok edildiği, iktidar baskısı ile işsiz kaldığı, sadece gazetecilik yaptıkları için hapse atıldığı bir dönem yaşandığını söyledi.

Ali Demirçalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü her yıl biraz daha buruk kutluyoruz. Bugün gazetecilerin özlük haklarının yok edildiği, iktidar baskısı ile işsiz kaldığı, sadece gazetecilik yaptıkları için hapse atıldığı bir dönemdeyiz. Kamu kaynaklarından beslenen yandaşlığın gazeteciliğin yerin almaya kalktığı bir dönemdeyiz.

Elbette bu karanlık dönemler de sona erecektir. Tarih dün gazetecilik yapanları ve bunun için bedel ödeyenleri yazdığı gibi, bugün de bedel ödeyip gerçekleri aktaranları da yazacaktır.

Bugün AKP iktidarının baskısında basın zor günler geçirmektedir. TRT ve Anadolu Ajansı’nda yaşanan baskı ve kadrolaşmalar, yandaş olsun, vasıfsız olsun anlayışı bu kurumların güvenirliliğini yok etmiş ve basın emekçisinin hakları gasp edilmiştir. AKP “Ele geçir ya da yok et” politikasını basında da uygulamaktadır. 11 yıllık AKP iktidarı basın çalışanları için hak kayıplarıyla geçmiştir. İş güvencesi medya patronlarının insafına terk edilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir.

Başbakan kendisini eleştiren, farklı görüşü savunan gazeteciler, yayıncılar için açtığı davalarda rekor kırmaktadır.

AKP’nin demokrasiden, özgürlüklerden anladığı şey; cemaatlar ve tarikatların özgürlüğünden ibarettir. AKP’nin yandaş gazetecilerinden bir kısmı bile zaman zaman bu baskılara isyan edebilmektedir.

Şu an içinde bulunduğumuz durum tüm toplum kesimleri için olduğu gibi, gazeteciler için de aydınlık değildir. Bu kuşatılmışlığı, baskıyı, zulmü halkımızın her kesimiyle birlikte kıracak, güçlü, özgür bir Türkiye’yi birlikte kuracağız.

Güzel, güçlü ve özgür Türkiye’yi dün Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’da basınıyla birlikte mücadele ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların izinde gidenlerin mirasına sahip çıkanlar kuracaktır. Basın hak ettiği özgürlüğe, basın emekçileri de haklarına CHP iktidarında kavuşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle gerçekleri halkımıza ulaştırmak için çalışan ve bunun için bedel ödeyen tüm basın çalışanı arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyor, güzel, güneşli günlerde kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°