AKP’DE ÜNÜVAR 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR MU?
SİYASET 25.04.2018 12:09:34 0

AKP’DE ÜNÜVAR 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR MU?

AKP’DE ÜNÜVAR 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR MU?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 3 dönem üst üste milletvekili seçilenlerin tekrar adaya olamayacağına ilişkin kuralın yürürlükte olduğu açıklandı. Bu kurala göre AKP’de aralarında Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın da olduğu 30 milletvekili bulunduğu bildirildi. Bu konuda son kararı AKP Merkez Yürütme Kurulunun vereceği de ifade edildi.

AKP’deki 3 dönem kuralı ile ilgili açıklama AKP Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı’dan geldi. Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bu konuda şöyle dedi:

'3 dönem kuralı devam ediyor. 30 civarında 3 döneme takılan milletvekilimiz var. Bunlar tüzüğümüz gereği bu seçimde aday olamayacak. Merkez Karar Yönetim Kurulu, bunlardan partimizin çıkarları için yapacak bir şey varsa, bunları Merkez Kararı Heyeti verecek, Merkez Karar bu yetkileri Merkez Yürütmeye devretti. Orada müzakere edilecek, ona göre işlem yapılacak. Yoksa 3 dönem kuralı geçerli, tüzüğümüz yürürlükte.'

AKP’de 3 dönem Adana Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AKP iktidarının ilk Sağlık Bakanlığı müsteşarı.  Ünüvar, geçmiş dönem Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Sağlıkta dönüşümün mimarları arasında yer alıyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°