AKP’Lİ GÜLLAÇTI,  KARALAR’A 13 FİRMAYI SORDU
Manşet Haber 13.12.2022 00:53:33 0

AKP’Lİ GÜLLAÇTI, KARALAR’A 13 FİRMAYI SORDU

AKP’Lİ GÜLLAÇTI, KARALAR’A 13 FİRMAYI SORDU






 Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkanvekili ozan Gülaçtı’dan CHP’li Başkan Zeydan Karalar’diyenin doğrudan temin yöntemiyle 341 ihalenin 13 firmaya verilmesini sordu.





Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ilk oturumunda söz alan AK Parti Meclis Gurup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Sayıştay raporuna göre belediyenin 341 işi doğrudan temin yöntemi ile ihale ettiğini ve 13 firmaya bu işlerin bilerek verildiğini söyledi ve Başkan Zeydan Karalar’a ‘Bu firmaların önceliği nedir? Kim bu firmalar?’ sorusunu yöneltti.





İHALE USULÜ İLE KİRAYA VERİLMESİ YANLIŞ





Meclis Üyesi Gülaçtı, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 tane hizmetinin engellenmediğinin altını çizdi,  811 taşınmazın ihale usulü ile kiraya verilmesi gerekirken ecri misil yöntemiyle kiraya verilmesini kabul edemediklerini belirtti. Gülaçtı, bu yöntemin kamu zararı olduğunu belirtip uyardı. Millet İttifakı’na mensup kişilere yer ayarlayabilmek için ihdas edilen daire başkanlıkları yöntemiyle belediyenin zarara uğratıldığını kaydetti.





BELEDİYE İMKANLARINI SİYASETEN KULLANIYOR





AK Parti Gurup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, belediye kaynaklarını Başkan Zeydan Karalar’In siyasete alet ettiğini örnekleriyle meclis oturumunda kürsüden dile getirip “Sözleşmelilere kadro verilmesinin gündeme geldiği şu ortamda Cumhur İttifakına mensup görüşe sahip belediyedeki sözleşmeli personelin sözleşmeleri iptal ediliyor. Bu yöntem doğru değildir. Biz asla buna izin vermeyiz’ ifadelerini kullandı. Gülaçtı, Halk Kart uygulamasının da siyaseten kullanılmasını doğru bulmadığını belirtip Başkan Zeydan Karalar’ı bu davranıştan vazgeçmeye çağırdı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°