Aksa Çukurova Doğalgaz, Mersin’deki kesintisiz ve güvenli gaz arzı sağlama çalışmaları kapsamında altyapı şebekesinde periyodik olarak gerçekleştirdiği kaçak tarama faaliyetlerine devam ediyor. Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, “Mersin’de dağıtım hattında bulunan 39 bin 685 adet servis kutusu ile dağıtım şebekemizi oluşturan tüm unsurlarda birinci periyot kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik” dedi.
Türkiye genelinde 45 bin kilometreye ulaşan şebeke uzunluğuyla 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasında yer alan Mersin’de faaliyetlerini sürdürüyor. 250 bine yakın abonesinin bulunduğu Mersin’de güvenli ve kesintisiz doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Doğalgaz, faaliyetleri kapsamında diğer altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve üçüncü şahısların gerçekleştirdiği kazılar neticesinde şebeke unsurlarına verilmiş olabilecek muhtemel hasarların tespit edilebilmesi amacıyla yılda en az iki kez gerçekleştirdiği tarama faaliyetlerine ilişkin birinci periyodu başarıyla tamamlandığını duyurdu.
Birinci periyot tarama faaliyetleri tamamlandı
Mersinli vatandaşların doğal gaz konforunu daima sorunsuz bir şekilde yaşamasının ilk öncelikleri olduğunu ifade eden Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, işletme ekiplerinin abonelerinin güvenliği için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini vurguladı. Vatandaşların güvenliğinin önemli olduğunu belirten Duman, “Uzman ekiplerimizle altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tip kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde ise hassas el detektörleri ile şebekelerimizin kontrolünü düzenli olarak sağlıyoruz. Bu kapsamda Mersin ilimizde 218 kilometre çelik hat, 2 bin 50 kilometre polietilen hat ve 39 bin 685 adet servis kutusu ile dağıtım şebekesini oluşturan tüm unsurlarda kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Mersin’de faaliyet gösterdiğimiz bütün ilçelerimizde tarama faaliyetlerimiz tamamlandı. Tarama faaliyetleri kapsamında herhangi bir kaçak tespit edilmedi” dedi.
Kazı öncesinde mutlaka bilgi verilmeli
Doğal gaz hattı bulunan sokaklardan mahallelere ve caddelere kadar tüm lokasyonlarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından izinsiz kazı yapmanın yasak olduğunun altını çizen Duman, sözlerine şöyle devam etti: “Gerek resmi kurum ve kuruluşlar gerek üçüncü şahıslar tarafından yapılması planlanan tüm altyapı çalışmalarının daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesinin yanı sıra çalışmaların doğal gaz hattına hasar verilmeden yürütülmesi için öncesinde 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekiyor, bu, çok önemli bir adım. Ayrıca vatandaşlarımız herhangi bir kazı çalışmasına dair şüpheli bir durumla karşılaşırlarsa, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattımızı arayarak bize bilgi verebilirler.”