AKŞENER CEVHERİ’YE NEDEN MAHÇUP?
Manşet Haber 19.11.2017 15:17:38 0

AKŞENER CEVHERİ’YE NEDEN MAHÇUP?

AKŞENER CEVHERİ’YE NEDEN MAHÇUP?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti kurulduktan sonra istifa eden Adana DYP eski milletvekili Cevher Cevheri için 'Çok mahcubum' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cevher Cevheri'nin istifasıyla ilgili Posta Gazetesi’ne konuştu. Akşener, Cevheri'nin partisine katılımı için çok çabaladığını belirterek şöyle konuştu:
'Ben sayın Cevheri'ye karşı mahcubum. Kişisel olarak çok zorlu bir süreçten geçtim. Bir tarafa partinin kurdurulmamasına yönelik bir tavır vardı 3 ay sonra kurulma belgesinin verileceği gibi. Cehennem gibi bir alandan çıktım geldim kendisine karşı çok mahcubum. Bunu dürüstlükle söylemek zorundayım. Çok değer verdiğim ve İYİ Parti bünyesinde görmek için çok çaba harcadığım bir kişidir. Teşkilatlanma modeli ve kadrolaşmaya ilişkin itirazları oldu. O nedenle ayrıldı. Ben de kendisini samimiyetle söylüyorum razı etmek için çok uğraştım. Dostluğumuz baki olarak ayrıldık. Hala bir ümidim var ki inşallah birlikte yol yürüyebiliriz.'
CEVHER CEVHERİ KİMDİR ?
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Çiftçilik yaptı. Doğru Yol Partisi Adana İl Başkanlığı ile XX. Dönem DYP Adana Milletvekilliği yaptı. Evli ve 2 Çocuk babası 2. (XIII), 3. (XIV), 4. (XV), 5. (XVI), XIX., XX. ve XXI. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları yapan Necmettin Cevheri`nin oğlu.
İyi Parti kurucuları arasında yer aldıktan sonra istifa eden Cevher Cevheri’nin dedesi Hacı Ömer Cevheri Kurtuluş Savaşında Urfa’nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyasına hak kazandı. 1950 seçiminde Demokrat Parti’den Urfa milletvekili seçildi.




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°