ALADAĞ FACİASI SANIKLARI, İLK KEZHAKİM KARŞISINDA

30.05.2017 19:29:12

ALADAĞ FACİASI SANIKLARI, İLK KEZHAKİM KARŞISINDA

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 29 Kasım 2016 tarihinde11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı kız yurdu yangını faciasında sanıklar bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Aladağ faciasında haklarında dava açılan 7 tutuklu sanığın yatgıulanmasına Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt yangınıyla ilgili olarak, kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı.
Kozan Adliyesi'nde ilk duruşması yapılan davaya çocuklarını kaybeden 10 aile müşteki sıfatıyla katıldı. Haklarında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen 7 tutuklu sanığın ilk olarak kimlik tespiti yapıldı.
Duruşmayı TBMM Aladağ Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Milletvekilleri Elif Salina, Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Türkiye Barolar Birliği, Adana, Aydın, İzmir, Ankara, Bingöl, Balıkesir, Düzce, Trabzon, Osmaniye, Sakarya, Ordu, İstanbul, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep ve Antalya. baroları başkan ve temsilcileri de izledi.
Aladağ kız öğrenci yurdu yangınında sonra kurulan TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu da, bölgede incelemelerde bulunup ailelere görüşerek rapor hazırladı. Başkanlığını AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın yaptığı komisyon, olay yeri ve bölgede yaptıkları inceleme sonrası bir rapor hazırladı ve alınan kararları kamuoyu ile paylaştı.



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI