Almanya’da işlenen cinayete 6 yıl 3 ay hapis verildi
Manşet Haber 18.12.2013 12:04:15 0

Almanya’da işlenen cinayete 6 yıl 3 ay hapis verildi

Almanya’da işlenen cinayete 6 yıl 3 ay hapis verildi

almanya_cinayetAlmanya’nın Berlin şehrinde kendisini uyuşturucu ticareti yapmaya zorladığını ileri sürdüğü Hasan Doğan’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen ve kırmızı bültenle aranırken Adana’da yakalanan 35 yaşındaki Zafer Yücel, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Almanya doğumlu olan ve Berlin'de su tesisatı işiyle uğraşan Zafer Yücel, 21 Şubat 2009'da Diesel Caddesi üzerinde buluştuğu arkadaşı Hasan Doğan'ı sağ baldırından bıçakla yaraladıktan sonra kaçtı. Kanlar içinde yere yığılan Doğan, iddiaya göre, olay yerinde bulunan arkadaşı Hüseyin Durmaz tarafından polise haber verilmemesi ve hastaneye götürülmemesi nedeniyle kan kaybından hayatını kaybetti.

ADANA’DA YAKALANDI


Interpol tarafından kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılan Yücel'in telefon görüşmelerinden Türkiye'ye kaçtığı ve Adana'da olduğu belirlendi. Denizli Mahallesi'ndeki bir evde yakalanıp tutuklanan Yücel yargılandığı Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

‘ÖZÜR DİLERİM’

Hasan Doğan ile kendisine uyuşturucu sattırmak istediği için tartıştığını iddia eden Yücel, “Sık sık elini beline atıyordu. Köpeğimin de bana saldırması üzerine kaçmak için bir kez bıçakla vurdum. Asıl onu hastaneye götürmeyenler suçlu. Ölmesini istemezdim.  Özür dilerim”dedi.

Öldürülen Doğan’ın yakınları sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, Yücel’i önce 10 yıl hapisle cezalandırdı. Cinayetin, haksız tahrik altında işlenmesi ve duruşmadaki  iyi hali nedeniyle cezası 6 yıl 3 aya indirildi. Yücel, aldığı ceza miktarı ve tutuklulukta kaldığı günler dikkate alınarak tahliye edildi. Kararın Yargıtay’ca onanması halinde Yücel kalan süresi için yeniden tutuklanıp cezaevine girecek.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°