ALTIN KOZA FESTİVALİNDE
KÜLTÜR-SANAT 5.09.2024 22:05:00 0

ALTIN KOZA FESTİVALİNDE ''SEVGİ KORTEJİ'' YAPILMAYACAK

Adana’da 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Adana’da 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Altın Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin, Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan gazetecilerle bir araya geldi.  

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Altın Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin, festivale büyük ilgi olduğunu söyledi. Festival kapsamında gerçekleştirilen  Basın Özendirme Yarışması'nı bu yıl yapacaklarını ifade eden belirten Timuçin, festivalin geniş halk kitlelerine duyurulmasında gazetecilerin önemli rol oynadığını söyledi. Timuçin,  festivali, Türkiye kamuoyuna, sinema entelektüellerine, kültür sanatla ilgili insanlara ve kıymetli Adana halkına, Türk halkına en iyi şekilde anlatacaklarını kaydetti.

Türk sinemasının yüz ve kalıp değiştirdiğini ifade eden Timuçin, ‘’30 yıl önce Yeşilçam denildiği zaman akla 30-40 isim geliyordu. Şu an sektörde binlerce oyuncu var, dizi çekimlerinden dolayı festival süresince çok kısıtlı zamanlarda bize gelebiliyorlar. Bu nedenle 30 yıldır yapılan sevgi kortejini gerçekleştiremeyeceğiz’’ diye konuştu.

Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan da Altın Koza Film Festivali'nin artık salonlara sığmadığını ve eylül itibarıyla yazlık sinema gösterimlerine başladıklarını, festivali 6 Şubat depreminden ağır şekilde etkilenen Hatay, Adıyaman,  Malatya’ya taşıma arzusunda olduklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan da Adana’nın  festivaller ve karnavallar şehri olarak ülke genelinde adının anıldığını ifade ederek,  geçen yıl 100 binin üzerinde seyirci sayısına ulaştıklarını, bu sene deprem bölgesine de giderek oradaki halkla buluşup bu sayıyı 140-150 binlere ulaştıracaklarını söyledi.

Göğebakan, Nilüfer konseriyle başlayacak festivalin, bu yıl ki bütçesinin 53 milyon 454 bin lira olduğunu, festivalde 650'ye yakın konuk ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°