Tarih: 17.09.2024 17:47

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

Facebook Twitter Linked-in

Tanıtım toplantısında konuşan ABB Başkanı Zeydan Karalar, kendi belediye başkanlığı döneminde festivalin bir kez İstanbul’da yapıldığını ve bunun da çok eleştiri aldığını belirtip “4 milyon lira ödül konulan bir festivali eleştirip çok para harcadığımızı söylüyorlar. Harcanan para Adana için harcanan paradır. Adana’nın tanıtımı için harcanan paradır. Çok değerli filimler geliyor. Biz festivalimizle gurur duyuyoruz’ dedi.

SAMANCILAR: TEMAMIZ ŞİDDETE DUR OLDU

Menderes Samancılar ise festivalle ilgili yaptığı açıklamada sektöre ve doğup büyüdüğü şehre hizmet etmekten gurur duyduğunu belirtip “Çok iddialı hazırlandık. Bu senenin teması ‘Şiddete Dur’ oldu. Çocuk, kadın ve hayvan dostlarımıza karşı yapılan katliamların arttığı şu günlerde festivalin temasının çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Filistin halkının yanındayız. Yaşasın sinema, yaşasın barış ve kardeşlik’ ifadelerini kullandı.

NEBİL ÖZGENTÜRK: ADANA ŞENLİKTİR

Nebil Özgentürk ise kutlama komitesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten konuşmasında “Adana sinemaya çok yakışıyor. Sinema Adana’ya çok yakışıyor. Havuzlubahçe çocuğu olarak gurur duyuyorum. Festivale daha çok bütçe ayrılsın ki, Narinler ölmesin. Narin çocuğumuzun katledildiği bölgeye sanat girseydi bugün Narin ölmezdi. Adana şenliktir, sinema daha çok şenliktir’ açıklamalarında bulundu.

KÜÇÜKTEPEPINAR: DEVRİMCİ FİLİMLERİ GETİRİYORUZ

Uluslararası filim direktörü olarak görev yapan Esin Küçüktepepınar ise bu yıl devrimci filimleri Adana’ya getirdiklerini kaydetti. Küçüktepepınar, festivalde Küba, Polanya, Filistin gibi ülkelerden filimlerin geldiğini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü. “11 uzun metrajlı filim yarışacak. Biz Adana’da böylesine önemli filimleri halkımızla buluşturuyoruz. Güzel bir festival olmasını diliyorum”

ACAR: 9 FİLİM İLK KEZ TÜRKİYE’DE GÖSTERİMDE

Sanat danışmanı olarak açıklamalarda bulunan Mehmet Acar ise Altın Koza’da bu yıl 10 filimin ilk kez yarışmaya katılan filim olduğunu, 9 filimin ise Türkiye’de ilk kez gösterime girdiğini vurguladı. Acar, filim çeşitliliğinin Türkiye’nin bir panoraması olarak gördüğünün kaydedip tüm Adanalıları salonlara beklediklerini ifade etti.

ORHAN: KENT KÜLTÜRÜNÜ SANAT BELİRLİYOR

Şehirlerin kültürünü belirleyen önemli etkenlerin olduğunu kaydeden Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Adana’nın kent kültürünü belirlemede de sanatın önemli yerinin olduğunu söyledi. Orhan, depremden etkilenen illerde filim gösterimleri gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “Altın Koza çocuktur. Dezavantajlı 3 bin öğrenciyi filimle buluşturuyoruz. Sinemayla tanıştırıyoruz. Kentimizin 14 ilçesinde yazlık sinemalar kurarak filim izletiyoruz. Sinema bir değerdir. Her çocuğumuz için de şehrimizde ağaç dikeceğiz’ dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —