ALTINORAN VE SİNEMATEK ADANA, YENİ SEZON AÇTI
KÜLTÜR-SANAT 25.09.2024 22:46:00 0

ALTINORAN VE SİNEMATEK ADANA, YENİ SEZON AÇTI

Altınoran ve  Sinematek Adana sezonunu önemli Yönetmen Derviş Zaim'i misafir ederek açtı.

Altınoran ve Sinematek Adana, yeni sezonu Yönetmen Derviş Zaim’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi’ndeki sezon açılışında Derviş Zaim’in “Tavuri-Şeytan” filmini izleyerek açılan etkinlik ile ilgili Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, “Derviş Zaim'in iddiayla söyleyebilirim ki, dünya sinema tarihinde benzeri olmayan ve olamayacak olan bir çalışması niteliğindeki "Tavuri- Şeytan" isimli filmini, ilgili bir sinema izleyicisi ile birlikte izledik” dedi. Uygur şunları kaydetti:

“Altınoran ve Sinematek Adana'nın açılış etkinliğinde; felsefe, sanat, sanatın multidisipliner gücü ve sinema konusunda üst düzey bir tartışma ortamı oldu. Suç, suça yönelten oldular, erdemlerin terse döndüğü çağımızda gittikçe artan suça bağımlılık kavramlarında farklı görüşler kendini ifade etti. Filme gelince, benim kanaatime göre dünyada asla bir daha çekilemeyecek olan, bu nedenle herhangi bir kategoriye sokmanın haksızlık olacağı, sinema tarihine kalabilecek bir filmi yaratıcısının zihinsel dünyasına da ulaşarak izleme şansını yakaladık.nAçılışın güzel yanlarından biri ise üç değerli sanat insanı Prof. Dr. Sezgin Güvel, Mesut Dikel ve Asaf Ulutürkkan'ı onur alarak ailemize katmak oldu. Altınoran ülkemiz sanat dünyasına, Adana'dan yola çıkarak, kendi etki gücünün sınırları içinde çaba harcamaya devam edecek. Duvara asmalık, alkış beklemeyi önceleyen eserler üretmek yerine, kentinden başlayarak var olan değerleri geliştirmek, yeni değerler üretmek için yola çıktık. Gücümüz beraberliğimizden geliyor. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunar, yeni arkadaşlarımıza ailemiz içine hoş geldiniz derim” dedi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur,  “Altınoran Sezon Açılış Etkinlikleri, arkeolojiden yola çıkarak, felsefe ve sanatı tartışacağımız, üç günlük Taş Tepeler projesi gezisiyle devam edecek” diye konuştu. 

ÜÇ KİŞİ ONUR ÜYESİ OLDU

Uygur, “Devam eden 31. Altın Koza Festivali  kapsamında yapılan açılış etkinliğinde, fotoğraf kariyeri 30 yılı aşan Prof. Dr. Sezgin Güvel'e; eserleriyle dünya müze ve koleksiyonlarına girebilecek kadar önemli,  geleneksel sanatın değerli ismi Mesut Dikel'e ve Adana'ya tam da son sanat galerisi yıkılmışken Tabip Odası 100.Yıl Sanat Galerisi'ni kazandıran Asaf Uluğtürkkan'a Altınoran Onur Üyeliği rozetleri takıldı” şekeline konuştu.

5 YENİ ÜYE KABUL EDİLDİ

Onur üyelerinden sonra, Altınoran'a Övgün Ateşoğlu, Sevil Karabulut, Prof.Dr. Eda Ertörer, Meltem Aydın ve Şebnem Dinç yeni üye kabul edildilirken etkinlik sırasında, fuayedeki sergi salonunda Sezgin Güvel'in "Analog Öyküler" isimli sergisi beğeniyle izlendi.


Anahtar Kelimeler: ALTINORAN SİNEMATEK ADANA SEZON

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°