Tarih: 16.11.2016 14:49

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK İSTEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’nin farklı illerindeki stadyumlara ‘Arena’ tanımlamasıyla isim konulmasını eleştirdi.
KİT Üst Komisyonu İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlama ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e Adana’daki ve tüm Türkiye’deki amatör spor kulüplerinin desteklenmesi çağrısında bulunan Tümer, Karataş ilçesindeki stadyumun tribün, soyunma odaları ve tuvalet yapımının da 2017 yatırım bütçesine alınmasını istedi.
Büyük Önder Atatürk ve yakın arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adının İstanbul’daki stadyumdan silinmesinin yanlışlığını ifade eden Tümer, “Tarihi değerlerimize, vatanı için canını hiçe saymış, cephelerde savaşmış, ulusun birliği ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan direnmiş bu ülkenin kurucularına daha saygılı olmak durumundayız” dedi.
Stadyum 5 Ocak Olmalı
Adana’da yapılmakta olan yeni stadyuma yine ‘Arena’ adının verilecek olmasının anlamsızlığını vurgulayan Tümer, “5 Ocak Stadı, Adana’nın kurtuluşunu anlatan, simgeleyen bir isimdir. Yeni stadın adının ne olacağını açıkçası tekrar merak ediyorum. Yeni stadın ismi eskisiyle aynı olabilir. Ya da 5 Ocak Atatürk Stadı olabilir. Yeni stadyuma yine “arena”yla yani ne olduğu bilinmeyen, güncel kelimelerle oluşturulmuş bir eğilimle yeni bir isim verilmesini çok doğru bulmuyorum” diye konuştu.
Amatör spor kulüplerinin desteklenmesi çağrısında bulunan Tümer, “Amatör kulüpler adeta kan ağlıyor” dedi.
Amatörlere Destek Çağrısı
Bütünşehir Yasası’yla bazı yetkilerin Büyükşehir belediyelerine verildiğini ancak amatörlerin Büyükşehirlerden ciddi destekler alamadığını kaydeden Tümer, şunları söyledi:
“Benim gördüğüm kadarıyla insanlar sporda -özellikle futbolda- hiçbir din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ortak hedefle, ortak amaçla, ne bir ekonomik farklılığın ne sınıf farklılığının olmadığı bir alanda bir arada yaşıyorlar. Bunu gençlere ne kadar çok sporla ulaştırabilirsek Türkiye’nin geleceğinde birbirini anlayan, birbirine empati yapan, birbirlerinin inançlarına saygı gösteren nesiller yetiştirebiliriz diye düşünüyorum. O yüzden, amatör spor kulüplerine profesyonellerden bana göre çok daha güçlü destekler vermemiz gerekiyor.
Ama, dinlediğimiz amatör spor kulüpleri tepkili. Hani, sadece spor ayakkabısıyla, futbol topuyla, formayla olmuyor bu işler. Amatör spor kulüplerinde çocuklara eğitim veren hocaların bir kere ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kimseye bağlı olmadan bir birey yetiştirecek hocalar olması, çocukların önünde bir hedef bir lider olması, en genç oldukları çağda, büyüme çağlarında, buluğ çağlarında örnek alacakları hocalardan biri olması dileğiyle hem onların hem kulüplerin ekonomik ihtiyaçlarının kimseye muhtaç olmayacak şekilde, kimse önünde eğilmeyecek şekilde, hiçbir belediyeye, hiçbir siyasi görüşe eğilmeyecek şekilde ayakta durmaları gerektiğini düşünüyorum. Eskiden belli sayıda adam -örnek verebilirim- işçi çalıştıran fabrikaların mutlaka spor takımları vardı, kulüpleri vardı; voleyboldan, yüzmesinden her alanda takımları vardı.
Geçmişte Adana kapalı spor salonunda yer bulamazdık, boş alan, boş an bulamazdık. Her an bir maç olurdu. Şimdi hepsi kapandı fabrikaların, hiçbir spor aktivitesi de gerçekleşemiyor.”
Karataş’a Stadyum İstedi
Adana Karataş ilçesinde bir tarlada iki kalenin dışında herhangi bir şey olmadığını, “stat” diye anılan yerin tuvalet, soyunma odası ve tribünden yoksun olduğunu vurgulayan Tümer, “Yatırım programı yapılmıştır belki ama bunu da bu yatırım programında olmazsa önümüzdeki yılın yatırım programına alınmasını talep ediyorum. En azından insanların bir arada sosyalleşebileceği, spor yapabileceği bir alan sağlanması bir ilçede önemlidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —