Amatör Maçlarda Ambulans Krizi Var!
Manşet Haber 20.11.2015 18:24:36 0

Amatör Maçlarda Ambulans Krizi Var!

Amatör Maçlarda Ambulans Krizi Var!

Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Spor yazar Hüseyin Sungur, Adana'da amatör maçlarda yaşanan'AMBULANS' sorununu bu kez gündeme taşıdı. Hüseyin Sungur'un yazısı:

Amatör takımların kanayan yarasıdır maçlarda ambulans olmaması… Amatörlerin bu önemli sorununu defalarca bu köşede yazdım..

Amatör maçlara ambulans tahsis edilmemesinden dolayı zaman zaman ölümlü olaylar oldu…

Bunun üzerine Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Ercan Kurgun harekete geçti. Kurgun, hiçbir amatör kulübün 350-400 TL gibi ambulans ücretini karşılayacak durumları olmadığını açıkladı..

Ercan Kurgun ve futbolcuları olaya dikkat çekmek için geçtiğimiz yıl bir maça 10 dakika geç çıktılar ve oturma eyleminde bulundular. Rakip takım oyuncuları ile Adana’da bir çok kulüp başkanı bu eyleme destek verdi..

Ancak, ne hikmetse Adana’da futbolu yönetenler bu olaya kayıtsız kaldı ve “Üç maymun”u oynadı…

Yani “Görmedim”, “Duymadım”, “Bilmiyorum”, demeye getirdiler…

Ercan Kurgun ve futbolcularının bu net duruşunu tebrik ediyorum. Sonuçta genç sporcuların ölmemesi için mücadele veriyorlar…

Çukurova Demirspor’un ambulans ısrarına geçtiğimiz günlerde avukat Müslüm Susar da destek verdi. Ardından amatör sporun dostu Şehmus Uçar da ambulans sorununa kayıtsız kalmadı ve elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söyledi..

Salı günü Çukurovatürk TV’de Mustafa Boz’un hazırlayıp sunduğu ve şahsım ile Demirspor’un unutulmaz futbolcusu Kamil Aslan’ın yorumcu olarak katıldığı “Spor Analiz” programına Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü katıldı. Sözlü’ye amatörlerin sorunlarını aktardık. En önemli sorunlarının da maçlara ambulans tahsis edilmemesi olduğunu söyledik. Sağolsun, konuyla ilgileneceğini ve bu konuda önerilerinin olacağını ifade etti. Hatta bununla da kalmadı, konuyu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye aktaracağını ve amatörlere yardımcı olmasını isteyeceğini vurguladı.

Sözlü kardeşler eğer amatörlerin ambulans sorununu giderirse inanıyorum ki amatör futbolcular sahada daha güvenli şekilde mücadele edeceklerdir…

Kim ister hayatının baharında genç sporcuların ölmesini?..

Kim ister onların sakatlanmasını?..

Hiç kimsenin isteyeceğini sanmıyorum. Ancak, Adana’da futbolunu yönetenlerin bu sorun karşısında kayıtsız, suskun kalmalarını anlamakta güçlük çekiyorum…

Halbu ki, göreve talip olanlarıni o oturdukları koltuğun hakkını vermeleri gerekmiyor mu?..

Adana’da futbolu yönetenler sadece statlara gidip maç mı izlerler?..

Amatörlerin sorunlarını, yetkililere hiç mi iletmezler?..

İlla ki kötü bir olayın mı olması gerekiyor?..

Neyi bekliyorlar?..

Birilerinin ölmesini mi bekliyorlar?..

Sahi neyi bekliyorsunuz?..

 

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°