Amatör Ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Kuruluyor
Manşet Haber 14.03.2016 15:01:50 0

Amatör Ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Kuruluyor

Amatör Ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Kuruluyor

Türkiye'de kurulu olta balıkçılığı federasyonuna bir yenisi daha ekleniyor.  Konya merkezli, Adana, Şanlıurfa,  Gaziantep, Karaman, Eskişehir,  Antalya, Elazığ,  Mersin  Tarsus'ta kurulu olta balıkçılığı derneklerinin de yer aldığı Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu kuruluyor.

olta_federasyon (1)Derneğin kurucuları arasında bulunan Adana Surf Casting Oltacılar Derneği (ASCODER) Başkanı Orhan Avşar, yeni bir federasyonun kuruluşu konusunda Konya'da yapılan çalıştayda, olumlu yönde karar alındığını ve ortak imzalarla hazırlanan kuruluş dilekçesinin de 18 Mart 2016 tarihi itibariyle Konya Valiliği'ne teslim edilerek, yasal sürecin bekleneceğini ifade etti.

olta_federasyon (2)Avşar; 'Olta balıkçılığı sadece bir hobi değildir. Ebeveynlere, çocukları ile kaliteli vakit geçirebilme imkanı sunar. Stres dolu yaşantılarımızda terapi vazifesi görür, gençlerin enerjilerini kötü şekilde kullanmasının önüne geçer. Sanal hapis hayatına  itilen  çocuklarımıza nefes olur - çıkış olur. Topluma doğa ve hayvan sevgisini aşılar. Balık türlerinin ve avlanma zamanlarının doğal olarak zorladığı avlanma taktik ve ekipman seçimleri,  dolayısıyla strateji geliştirme becerisini, sabrı, doğru zaman - doğru ekipman ve yeterli yatırım kararını vermeyi öğretir.   Olta balıkçılığı doğal sularımızın temiz ve bakımlı olması gerekliliğini öğretir. Olta balıkçılığı insanlar arasında arkadaşlık, dostluk, sevgi, hayvanlara karşı sorumluluk ve merhamet duygularını aşılar. Tüm bunların insanlığa daha bilinçli ulaştırılabilmesi için amatör olta balıkçılığı dernekleri kurulur. Bu derneklerin daha profesyonel ve aktif çalışması için federasyon oluşturulur. İşte hedefimiz, gayemiz  budur, bu hedef için yola çıkılmış, Konya KAOBDER ev sahipliğinde Amatör Ve Sportif Olta Balıkçılığı  Federasyonu Çalıştayı yapılmıştır'dedi.

olta_federasyon (3)Amatör Ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu kuruluşu için Konya'da  KAOBDER ev sahipliğinde yapılan çalıştaya; Adana ‘dan ASCODER ‘ i  temsilen Başkanı Orhan Avşar, Antalya Manavgat ‘ dan MANSOD ‘U temsilen Başkan Murat Yaren , Elazığ ‘dan ELOBDER ’i temsilen 2. Başkan Kemal Aslan , Eskişehir ‘den ETSOBDER ‘i temsilen Başkan Yalçın Baha Atalay ,  Gaziantep’den GASOBDER ‘i temsilen Başkan Ali Kömbe,  Karaman’dan KAROBDER ‘ i temsilen Başklan Tayyar Çelik, Kahramanmaraş ’dan KAMOBDER ‘ i temsilen Başkan Vahittin Seyhan ,               Konya ’dan KAOBDER ‘i temsilen Başkan İlhan Bal , Mersin Tarsus ‘ dan TASOBDER ‘i temsilen Başkan İsa Sinan Varal, Şanlıurfa’dan ŞASOBDER ‘i temsilen Başkan Abdullah Aslan ‘ın yanı sıra derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile Baybora Tuğrul, Cem Liman, Etem Emre, İsmail Hacıfazlıoğlu, Kadri Özeren, Yusufhan Liman katıldılar.

Konya  Amatör Olta Balıkçıları ,Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İlhan Bal, uzak mesafelerden gelerek toplantıya katılan tüm STK temsilcilerine , amatör olta balıkçılarına , toplantının düzenlendiği salonu KAOBDER’e tahsis eden  Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi'ne ve başından sonuna kadar mükemmel  ve sorunsuz bir organizasyon olması için emek sarfeden ev sahibi KAOBDER yönetimi ve üyelerine ayrı ayrı  teşekkür etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°