Ambalaj Atıklarından Maket Yaptılar
Manşet Haber 2.06.2014 00:22:59 0

Ambalaj Atıklarından Maket Yaptılar

Ambalaj Atıklarından Maket Yaptılar

optimum_maketsergisiAtaşehir Belediyesi tarafından Çevre Şöleni kapsamında düzenlenen 5. Geleneksel Maket Yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrenciler tarafından ambalaj atıklarından yapılmış maketler, 4 Haziran’a dek İstanbul Optimum Outlet’te sergilenecek.

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Çevre Şöleni kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak iki kategoride düzenlenen 5. Geleneksel Maket Yarışması’nda dereceye giren okullar belli oldu. Çevreyi koruma alışkanlığının çocukluk çağında edindirilmesine katkıda bulunan yarışmada, özellikle genç nesillerde çevre bilincinin arttırılmasını teşvik edecek nitelikte özgün çalışmalar ortaya çıktı.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine geri dönüşümün önemini aşılamayı hedefleyen yarışmaya katılan eserlerin; cam, kağıt-karton, plastik, kompozit, metal gibi ambalaj atıklarından yani geri dönüşümlü malzemeden yapılmış maketler olmalarına dikkat edildi.

Çocuklar ödül tabletlerini Soma’ya bağışladıoptimum_maketsergisi_3

Çocukların yaratıcılıklarını gösterdiği 5. Geleneksel Maket Yarışması’nda dereceye giren eserlerden oluşan sergi, İstanbul Optimum Outlet’te başladı. Yarışmaya katılan bütün okulların maketleri, 4 Haziran’a kadar İstanbul Optimum Outlet AVM zemin kattaki sergi alanında görülebilecek.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden; birinciye tablet bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye fotoğraf makinesi, mansiyon ödülü olarak dördüncüye 150 TL değerinde spor malzemesi alışveriş çeki ve beşinciye de Mp3 çalar hediye edildi. Maket yarışmasının ilkokul kategorisinde 1. olan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencileri ise büyük bir duyarlılık örneği göstererek ödül olarak kazandıkları tablet bilgisayarlarını Manisa Soma'da eğitim alan 3 çocuğa bağışladılar.

Yarışmada dereceye giren okullar ve maketleri şu şekilde sıralandı:

İlkokul Kategorisi 

1. Ali Fuat Cebesoy İlkokulu - “Yürüyen Köşk” Maketi
2. Piri Reis İlkokulu - “Çanakkale Geçilmez” Maketi
3. Piri Reis İlkokulu - “Zorunlu Yolculuk” Maketi
4. Cemile Besler İlkokulu - “Doğanın Yolculuğu” Maketi
5. Piri Reis İlkokulu - “Kendi Suyunu Üreten Ev” Maketi

Ortaokul Kategorisi
1. Celal Yardımcı Ortaokulu - “Tekerlekli Sandalyede Dünyayı Sulayan Ağaç” Maketi
2. Hasan Leyli Ortaokulu - “Bilge Bob” Maketi
3. Celal Yardımcı Ortaokulu - “Hasta Devasa Çınar” Maketi
4. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu - “İstanbul’un Sessiz Çığlığı” Maketi
5. Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu - “Kum Saati” Maketioptimum_maketsergisi_2

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°