Amfi Tiyatro Gün Yüzüne Çıkıyor
Manşet Haber 7.08.2014 22:26:27 0

Amfi Tiyatro Gün Yüzüne Çıkıyor

Amfi Tiyatro Gün Yüzüne Çıkıyor

Adana’nın Karataş İlçesi’ndeki tarihi Magarsus Antik Kentinde toprağın altındaki gizemli amfi tiyatro gün yüzüne çıkartılıyor.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,  magarsus_antik_kson yıllarda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in destekleriyle Adanamızın Antik Kentlerinde, önemli höyüklerinde arkeolojik kazılar büyük bir hızla devam ediyor. Karataş’da yapılan arkeolojik kazılar Magarsus Antik Kentinin kalıntılarına her gün biraz daha yaklaşılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Arkeologlarının titiz ve özverili çalışmaları sayesinde Antik Kentin Tiyatrosunda geçen yıl başlatılan kazılarda tiyatronun basamaklarının büyük bir bölümü açığa çıkarıldı.

Bu yıl tekrar başlatılan kazı çalışmalarıyla tiyatronun sahne kısmı da dahil tamamı açığa çıkarılarak turizme kazandırılacak. Magarsus Antik Kenti döneminde kendi adına para bastıracak kadar ihtişamlı ve önemli bir kent olmasına karşın bugün ayakta. Ancak İlçenin sokaklarında gezdiğinizde her evin bahçesinde, duvarında Magarsus Kentine ait izleri bulmak mümkün. Yapılan kazılarla ortaya çıkarılan tiyatro en az Efes, Side ve Aspendos tiyatroları kadar büyük ve görkemli. Döneminde nice oyunlara ev sahipliği yapan basamaklarında izleyiciyi ağırlayan, alkış sesleri ile inleyen tiyatronun kazısı tamamlandığında O günler tekrar yaşatılacak.

Basamaklarında gözünüzü kapatıp sahnede bir oyun veya bir orkestranın müziği duymanız için sayılı günler kaldı. Önümüzdeki aylarda antik tiyatroda bir etkinlik yapılması planlanarak Antik Kentin tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°