Andaç’tan Mezun Olduğu Okula Kütüphane

2.04.2016 23:04:55

Andaç’tan Mezun Olduğu Okula Kütüphane

Adana Yüreğir Çatalpınar İlk ve Orta Okulundan yıllar önce mezun olan Diş Hekimi Yakup Andaç, Okula

dis_hekimi_kutuphane (1)Kütüphane yaptırarak vefa borcunu ödüyor. Kütüphane açılışına  Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı J. Kıd. Üstteğmen İsmail Hakkı Ekiz, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürü Hasan Düzün ve öğretmenler, Çatalpınar Muhtarı Veli Olcan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de 1128 civarında kütüphane olduğunu buna karşın 600 bin civarında kahvehane olduğu vurgulayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bu oranlara baktığımız zaman kütüphane sayısının artması memnuniyet vericidir. Dijital çağla birlikte kitap okuma oranının düşeceği ön görülüyor olsada, tüm dünyada kitap okuma oranı azalmamıştır. Bir kitabı dijital ortamda okumanın insanları yorduğu, gözleri rahatsız ettiği tespit edilmiştir. Klasik kitabı okumaktan onu incelemekten insanlar vazgeçmiyor. Meslektaşımızın mezun olduğu okula kütüphane açmasından mutlu olduk. Oda olarak meslektaşlarımıza destek verdiğimiz gibi bu tip hayırlı işlerde de yanlarında olacağız.” dedi.dis_hekimi_kutuphane

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, okul ve kütüphane açılışlarında bulunmaktan gurur ve sevinç duyduğunu belirterek,”Bir okulumuz çok zengin bir kütüphaneye kavuştu. Biz devlet olarak tüm okullarımızın spor salonlarına, laboratuarlarına, kütüphanelerine kavuşmasını arzu ediyoruz. Bunlara sadece devlet değil, STK’lar ve halkımız tarafından da katkıda bulunulmasından sevinç duyuyoruz. Kendi köyünüzden, kendi okulunuzdan yetişmiş bir arkadaşımız size kütüphane kazandırmak için canla başla devletle ortak çalışıyor. Kütüphane Haftasında olduğumuz için bu organizasyonla bu haftayı taçlandırmış oluyoruz. Başta emeği geçen Dt. Yakup Andaç ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara canı gönülden tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Eğitimin çocuk yaşta başladığını bu yüzden ilk ve ortaokul öğrencilerinin okuyacak kitap sıkıntısı çekmemeleri için kütüphane tanzim ettiklerini açıklayan diş hekimi Yakup Andaç, yıllar önce mezun olduğu okula, 17 raflı kitaplık, 5 adet çalışma masası, 24 sandalye, bilgisayar, split klima ile yaklaşık 2500 kitap bulunan kütüphane kazandırdı.

 



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR